Vihreä nurmikko kesäksi – nyt on aika kylvää

Toukokuu on paras aika kylvää nurmikko, joten jos haaveilet kauniista vihreästä kentästä kesäpihallasi, on aika tarttua toimeen. 

Nurmikon perustaminen lähtee hyvän perustan rakentamisesta. Siivoa alueelta kaikki ylimääräinen, kuten kivet ja oksankarahkat.

Ennen kasvualustan levittämistä pohjamaa täytyy myös tasata ja jyrätä. Tasoittamisen jälkeen on aika levittää kasvualusta, jota olisi hyvä olla vähintään 20 senttimetrin kerros.

Kun kasvualusta on tasoitettu, haravoitu ja jyrätty, on kylvön aika. Osta laadukas siemensekoitus kestävän nurmikon saamiseksi ja varaa siemeniä noin 2–3 kg sadalle neliömetrille.

Kylvä siemenet ristikkäisistä suunnista nurmikentän yli. Tasaisimmin saat kylvettyä tyynellä ilmalla. Peitä siemenet kylvämisen jälkeen kevyesti haravoimalla ja jyrää kylvös. Muista myös kastelu.

Nurmikon itäminen kestää 1−3 viikkoa. Nurmikon leikkaamista kannattaa odottaa rauhassa useamman viikon ajan, kunnes nurmikko alkaa olla kahdeksan senttimetriä pitkää. Jätä ensimmäisellä leikkuukerralla nurmikko viisisenttiseksi. Nurmikko vahvistuu, kun jätät leikkuujätteen paikoilleen. Jos tuore nurmikko ei ole riittävän vahvaa, se palaa helposti. 

Lähteet: Biolan, Rautia, Gardena

Lue myös:

    Uusimmat