Vihreä Lanka: Perussuomalaisten Putkosen listalla olleille vihapostia – toivottiin raiskaamista

Perussuomalaisten puoluetoimiston työntekijän Matti Putkosen julkaisemalla niin sanotulla mustalla listalla nimetyille kansanedustajille on lähetetty vihapostia, uutisoi Vihreä Lanka.

SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppurainen kertoo lehdelle saaneensa viikonlopun aikana useita solvaavia sähköpostiviestejä, joissa viitattiin Putkosen julkaisemaan listaan. Osa viesteistä oli lähetetty Tuppuraisen lisäksi myös kaikille muille listalla nimetyille.

Tuppuraisen mukaan hänen saamissaan viesteissä muun muassa kirjoitettiin lähettäjien toivovan hänen raiskaamistaan. 

Tuppurainen sanoo, ettei ole harkinnut rikosilmoituksen tekemistä. Hän kertoi viesteistä vastauksena lehden kysymykseen.

– En halua alkaa mässäilemään tällä millään lailla. Jatkan poliittista toimintaani aivan ehdottomasti viesteistä huolimatta, mutta suren koventunutta ilmapiiriä, Tuppurainen sanoo lehdelle.

Niin ikään listalla ollut vasemmistoliiton kansanedustaja Li Anderson sanoo saaneensa paljon negatiivista palautetta. Hän uskoo, että lista on tähän vain osasyy ja osittain vihaiset palautteet johtuvat siitä, että pakolaisiin ja turvapaikanhakijoihin liittyvät kysymykset ovat nyt pinnalla. 

Listalla olleet kansanedustajat kertovat toisaalta saaneensa listaan liittyen myös positiivisia ja kannustavia viestejä.

Putkonen listasi 13 poliitikkoa, tutkijaa ja toimittajaa, jotka ovat hänen mukaansa kiihottaneet kansalaisia ja mediaa perussuomalaisia uhkaavaan vihapuheeseen. Lista julkaistiin perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat