Video: Vihdoin älykello myös tyylitietoiselle – Vai mitä mieltä olet Samsungin uutuudesta?

Samsungin uusin älykello Gear S2 esiteltiin suurelle yleisölle viime viikolla Berliinin IFA-messuilla.

Edellinen Gear ei herättänyt suuria tunteita, vaikka olikin edistyksellinen mobiililaite. Kello oli kuitenkin hankalan kokoinen, eikä sen käyttölogiikka ollut kovin helppo.

Samsung on ottanut oppia kritiikistä ja seuraaja onkin toista maata. Paitsi helppokäyttöisyydeltään, myös muotoilun puolesta.

Gear S2 on Samsungin ensimmäinen pyöreänäyttöinen älykello. Erikoisen siitä tekee kellotaulun pyörivä kehys, jota kääntelemällä ohjataan laitteen toimintoja. Pyöritys on yllättävän luonnollinen tapa käyttää kelloa. Sen omaksuu nopeasti, eivätkä sormet ole kellotaulun edessä peittämässä tekstiä.

Toimintoja voi ohjata myös koskettamalla, mutta pyöritettävä kellotaulu on selvästi kätevämpi.

Gear S2 on kaunis kello. Se on edelleen älykellomainen, muttsa hyvällä tavalla. Sveitsiläiskellojen arvokkuus puuttuu, mutta muotoilullisesti Gear S2 sopii niin arkeen kuin juhlaan. Ulkoasun voi vaihtaa mieleisekseen, sillä kelloon voi istuttaa minkä tahansa standardikokoisen rannekkeen.

Gear S2 on kevyt ja istuu ranteeseen hyvin. Kädessä kello tuntuu miellyttävältä.

Suomen markkinoille myöhemmin saapuva Gear S2 -versio toimii itsenäisenä älykellona oman sim-korttipaikan ansiosta.

Suomeen Gear S2 saapuu Suomeen lokakuussa kahtena eri versiona: nahkaisella ja urheilullisella rannekkeella. Sporttinen Gear S2 maksaa 349 euroa ja nahkaisella rannekkeella varustettu Gear S2 Classic 399 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat