Mainos

Vihdin poliisimurhaaja yritti ampua seitsemän muuta poliisia – motiivi jäi epäselväksi

Keskusrikospoliisin esitutkinta 17.6.2016 Vihdissä tapahtuneesta poliisimurhasta on lopetettu. KRP tutki juttua murhana ja seitsemänä murhan yrityksenä.

Tapahtumasarjassa sai surmansa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli Tomi Keskinen ja toinen poliisimies loukkaantui vakavasti.  

Tapahtumien yksityiskohtien kulku on esitutkinnan mukaan tarkentunut.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos sai hälytyksen Vihtiin kello 20.55. 67-vuotias vihtiläinen Jorma Nyfors oli ampunut aseella kohti naapurikiinteistöllä ollutta traktoria, jota kuljetti hänen 17-vuotias sukulaispoikansa.

Poliisi eristi kiinteistön ja pyrki saamaan yhteyden pimeässä omakotitaloasunnossa mahdollisesti olleisiin henkilöihin. Kun yhteyttä ei saatu, poliisi päätti tarkistaa rakennuksen sisätilat.

Ampui rynnäkkökiväärillä

Poliisimiesten avatessa talon ulko-oven, Nyfors ampui heitä kohti rynnäkkökiväärillä. Yksi poliisimies vastasi tulitukseen ampumalla kolme laukausta ja saaden itse osuman käsivarteensa Nyforsin ampumasta luodista.

Tämän jälkeen Nyfors ampui pihaltaan useita laukauksia kohti näkösuojiin vetäytyneitä poliisimiehiä.

Tomi Keskinen vetäytyi tilanteesta auttaakseen vakavan vamman saanutta ryhmän johtajaa, jolloin Nyfors ampui Keskistä selkään noin kolmenkymmenenviiden metrin etäisyydeltä.

Tämän jälkeen Nyfors jatkoi pihamaaltaan muiden poliisimiesten ampumista. Poliisi vastasi tuleen.

Yksi poliisin ampumista luodeista lävisti Nyforsin käden ja päätyi keskivartaloon. Oikeuslääkärin lausunnon mukaan tämä osuma ei johtanut välittömään hengenvaaraan. Pian tämän jälkeen Nyfors ampui itsensä.

Nyfors ampui 41 laukausta

Nyforsin kiinteistöltä löytyi kahden ampumiseen käytetyn lippaan lisäksi 11 täyteen lipastettua rynnäkkökiväärin lipasta, muita luvattomia ampuma-aseita, dynamiittia, kolme kivilinkoa ja suuri määrä rynnäkkökiväärin patruunoita.

Nyfors ampui esitutkinnan mukaan tilanteessa yhteensä 41 laukasta.

Rynnäkkökivääri oli varastettu rajavartiolaitokselta vuonna 1990. Esitutkinnassa ei selvinnyt, miten ja mistä Nyfors hankki aseen.

Motiivia ei löytynyt

Esitutkinnassa ei selvinnyt yksiselitteistä motiivia teolle.

Esitutkinnan mukaan Nyfors on tahallaan ja tietoisesti ampunut kohti poliiseja. Asioiden selvittämistä on osaltaan edistänyt Nyforsin vaimo, joka oli tapahtuma-aikaan sisällä talossa.

Koska jutun ainoa epäilty, Jorma Nyfors, on kuollut, asian käsittely päättyy esitutkinnan valmistumiseen. Asiaa ei saateta syyttäjän harkittavaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.