Mainos

Vihatun Star Wars -hahmon näyttelijältä synkkä paljastus – kritiikki oli johtaa itsemurhaan

Näyttelijä Ahmed Best paljasti harkinneensa itsemurhaa Star Wars -roolistaan saamansa kritiikin vuoksi.

Yhdysvalalaisnäyttelijä Ahmed Best esitti yhtä Star Wars -saagan vihatuimmista hahmoista. Bestin esittämä Jar Jar Binks nähtiin valkokankaalla ensimmäisen kerran vuonna 1999 ilmestyneessä Pimeä uhka -elokuvassa. Roolista tuli yksi Star Wars -saagan mieleenpainuvimmista rooleista, mutta ei toivotulla tavalla.

Jar Jar Binksista tuli hahmo, joka kiteytti monelle fanille kaikki 2000-luvun alussa ilmestyneen uuden trilogian ongelmat. Lapset pitivät hahmosta, mutta osalle aikuisista hölmöilevä, rasistiseksikin kritisoitu, hahmo tuntui kuin piikiltä lihassa.

Eilen Best paljasti Twitter-tilillään ottaneensa kritiikin raskaasti. Tunteikkaassa julkaisussa hän myönsi harkinneensa itsemurhaa roolistaan saamansa julman palautteen vuoksi. Hän ei nimennyt elokuvaa julkaisussaan, mutta puhui kokemastaan mediakritiikistä 20 vuoden takaa.

– Vuoden päästä on 20 vuotta siitä, kun kohtasin mediakritiikkiä, joka vaikuttaa näyttelijän uraani yhä. Tämä on se paikka, jossa lähes päätin elämäni. Siitä on yhä vaikea puhua. Selvisin ja sain lahjaksi siitä tämän pienen miehen, Best kirjoitti kuvaan, jossa hän ja hänen poikansa katsovat sillalta merimaisemaa.

Näyttelijä on kaavaillut järjestävänsä yhden miehen näytelmän Pimeä uhka -elokuvan 20-vuotisvuoden kunniaksi. Julkaisunsa lopussa hän pohtii, olisiko hänen tarinansa Star Wars -näyttelijänä sopiva aihe näytelmälle.

Best on paljastanut aiemmissa haastatteluissa, että hän joutui sietämään jatkuvaa kritiikkiä niin internetissä, kuin kasvotustenkin. Pahimmillaan hän oli saanut tappouhkauksia roolinsa vuoksi.

– Ihmiset tulivat kaduilla sanomaan minulle, että pilasin heidän lapsuutensa. 25-vuotiaalle sellaista on vaikea kuulla, Best on sanonut Wired-lehdelle.

Kommenteissa Best on saanut paljon anteeksipyyntöjä ihmisiltä, jotka ovat myöntäneet vihanneensa hahmoa ja mahdollisesti kaataneen bensaa liekkeihin. Myös The Last Jedi -elokuvan ohjaaja Rian Johnson kävi antamassa tukensa Bestille. Johnson on kokenut jatkuvaa vihanpitoa Star Wars -faneilta uuden elokuvan ilmestyttyä.

– Paljon rakkautta sinulle, Ahmed. Uskon, että moni meistä oppisi tarinastasi paljon, Johnson kirjoitti Bestille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.