Viestintävirasto: Näin reagoit joululahjaan oikealla tavalla

Joulun aikana saa takuulla mieluisia ja myös epämieluisia lahjoja. Viestintäviraston vinkeillä osaat kommentoida tilanteessa juuri oikealla tavalla.

Aattoiltaa ei halua pilata sillä, että lahjanantaja pettyy huomatessaan negatiivisen reaktion kasvoillasi. Tukalista tilanteista selviytyy muun muassa nokkelilla kommenteille ja läpikotaisella lahjan tunnustelulle.

Viestintäviraston mukaan lahjaa ei missään tapauksessa kannata avata liian nopeasti, sillä tällöin ei välttämättä ennätä reagoida haluamallaan tavalla. Tunnustele siis paketti läpikotaisin.

Pehmeiden pakettien sattuessa kohdalle, voi arvella sen sisältävän vaatteita tai jotain muuta vastaavaa. Jos paketin sisältö ei vaikuta miellyttävältä, kiemurtele kokeillessasi kyseistä lahjaa päällesi. Tämä ilmaisee lahjanantajalle, että koko ei valitettavasti sattunut oikeaan ja voitkin kysyä onko kuitti mahdollisesti vielä säilössä.

Miellyttävä lahja

Saadessasi mukavan lahjan voit kiittää lahjanantajaa hillitysti. Saatat jatkossa nimittäin vastaanottaa epämiellyttäviä lahjoja ja jos et jälleen reagoi yhtä innostuneesti, tietää lahjanantaja sinun pettyneen hänen ostamaansa lahjaan.

Epämiellyttävä lahja

Lahjanantajaa tulee aina kiittää. Valehteleminen on haastavaa läheisille, joten kannattaa hyödyntää viestintäviraston vinkkaamia kommentteja, jotka voi tulkita kahdella tavalla. Lahjanantaja odottaa yleensä positiivista reaktiota lahjaan, joten hän tulkitsee kommentin onnistuneesti väärällä tavalla.

Kannattaa esimerkiksi kommentoida lahjaa monimerkityksellisesti: "Oi, vain sinä voit hankkia tällaisen."

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat