Vielä ei ole luvassa koronarajoitusten purkua – Krista Kiurulta varoitus pahimmille alueille: "Ei ole tulossa kesää, ellemme saa numeroita alas"

Krista Kiuru kertoo Suomen rokotustilanteesta ja parantuvasta koronatilanteesta:"Olemme saaneet hyviä ja huonoja uutisia" 6:34
Krista Kiuru kertoi median edessä tänään Suomen rokotustilanteesta ja parantuvasta koronatilanteesta – katso haastattelu tästä.

Hallitus neuvottelee tänään koronatilanteesta. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan vielä tällä viikolla ei ole aika purkaa koronarajoituksia.

Koronatilanne on ollut selvästi paranemaan päin, ja hallitus neuvottelee tänään muun muassa exit-strategiaan liittyen.

Perhe- ja peruspalveluministeri Kiuru oli kuitenkin ennen neuvottelujen alkua vahvasti sitä mieltä, ettei vielä tällä viikolla ole aika purkaa rajoituksia.

– Nyt pitää jaksaa vielä hetki. Kun me saamme luvut aidosti koko Suomen osalta laskuun, myöskin leviämisvaiheen alueilla, kesä alkaa olla lähempänä kuin koskaan.

"Ote ei saa herpaantua"

Kiuru iloitsi siitä, että tautiluvut ovat laskussa kolmatta viikkoa putkeen.

Luvut pitäisi kuitenkin Kiurun mukaan saada puolitettua kesään mennessä, eikä ote saa siksi nyt herpaantua.

– Tässä tilanteessa keväällä me emme voi ottaa etupainotteisesti rajoitusten purkua ohjelmaan, Kiuru totesi.

– Ei ole luvassa rajoitusten purkua kolmannella viikolla tilanteessa, jossa olemme laskusuunnassa, Kiuru linjasi käynnissä olevaan viikkoon viitaten.

Erityisen pahassa tilanteessa on Kiurun mukaan vielä kuusi Manner-Suomen sairaanhoitopiiriä sekä Ahvenanmaa.

– Näillä alueilla ei ole tulossa kesää, ellemme saa numeroita alas, Kiuru sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat