Vielä ehtii: Oletko tehnyt paljon töitä kotoa? Älä jätä käyttämättä tätä rahanarvoista veroetua

Vinkit veroilmoituksen täyttöön 8:58
Katso videolta: Näillä tavoin voit vielä vaikuttaa omaan verotukseesi!

Etätöitä kotoa käsin tehneellä on saattanut jäädä unholaan rahanarvoinen veroetu. Tänään on viimeinen veroilmoittamisen määräpäivä yli 1,6 miljoonalle suomalaiselle.

– Ihmiset ehkä vähintäänkin heräävät viime tingassa, että niitä vähennyksiä voikin saada, kun oma verotus on valmistunut, sanoo Veronmaksajain Keskusliiton lakiasiainhoitaja Kati Malinen Uutisaamussa.

Suosituimpia verovähennyksiä ovat kodin ja työpaikan väliset matkakulut, kotitalousvähennys ja tulonhankkimisvähennys.

Korona-ajan etätyöläisen on syytä ilmoittaa tulonhankkimismenoihin kuuluva työhuonevähennys. Vähennys voi olla jopa 920 euroa.

– Meillä on porrastus siihen vähennykseen. Käytännössä täyden työhuonevähennyksen saa, kun yli puolet vuoden työpäivistä on tehnyt kotona, sanoo Verohallinnon johtava veroasiantuntija Sami Varonen.

Nyrkkisääntö: Ole aikaisin liikkeellä

Malisen mukaan verotus valmistuu jokaisella yksilökohtaisesti, osalla nyt toukokuussa, osalla myöhemmin. Esitäytetystä verotusilmoituksesta voi tarkistaa oman verotuksen päättymispäivän.

Veroilmoitusta voi täydentää sähköisesti Verohallinnon OmaVero-palvelussa. Muutoksia on mahdollista hakea jälkikäteenkin.

– Peliä ei ole menetetty, jos ei tänään ehdi tai huomaa toimia. Mutta nyrkkisääntönä sanoisin tulojen ilmoittamiseenkin, että toimi heti, kun hoksaat, että jotain jäi tekemättä. Mitä aiemmin korjaa tulotietoja, sitä vähemmillä seuraamuksilla pääsee, Varonen muistuttaa.

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Lue myös:

    Uusimmat