VIDEOT: Peter von Bagh avoimena viimeisten vuosiensa haastatteluissa

Muisteja-elokuva vie Peter von Baghin lapsuuden Ouluun 2:15

Maanantaina saatiin surullinen tieto siitä, että elokuvahistorioitsija Peter von Bagh on kuollut. Katso von Baghin haastattelut vuosilta 2013 ja 2012.

Von Bagh ehti pitkän ja monipuolisen uransa aikana toimia muun muassa ohjaajana, käsikirjoittajana, tietokirjailijana, festivaalijohtajana, kustantajana ja Taideteollisen korkeakoulun elokuvahistorian professorina. 

Uransa aikana Peter von Bagh antoi useita haastatteluja MTV:lle. Juttuun upotetuilta videoilta voit katsoa hänen vierailunsa Kymmenen uutisissa vuonna 2013 sekä Huomenta Suomen lähetyksessä vuonna 2012.

Kymmenen uutisten haastattelussa käsiteltiin von Baghin Muisteja-elokuvaa ja Huomenta Suomessa hän puhui Cinefilia-teoksestaan.

– Olen aina kokenut surulliseksi sen, että kouluissa ei opeteta elokuvahistoriaa, von Bagh mietti viime vuonna Kymmenen uutisille.

Peter von Bagh ja kiihkeä lähestymistapa elokuvaan 7:26

Huomenta Suomen lähetyksessä vuonna 2012 Peter Von Bagh iloitsi siitä, että yleisö on löytänyt suomalaisen elokuvan. Häneltä löytyi myös oiva vinkki elokuvien tekijöille.

– Elämme nyt suurenmoista aikaa, sillä yleisö on löytänyt suomalaisen elokuvan. Olen itse nähnyt ihan liian vähän. Suuri rakkauteni on vanhempi suomalainen elokuva, nuori sukupolvi voittaisi jos katselisi vanhoja elokuvia rauhassa, niissä on uskomattomia aarteita, von Bagh vinkkasi.

Lue myös:

    Uusimmat