Videolla presidentin veli vastaanottaa epämääräisen rahakuoren – Meksikon hallinto joutui korruptiokohun keskelle

Tällä videolla näkyy, kuinka Meksikon presidentin veli vastaanottaa käteisvaroja ruskeassa kirjekuoressa ennen vuoden 2015 vaaleja. 0:58
Tällä videolla näkyy, kuinka Meksikon presidentin veli vastaanottaa käteisvaroja ruskeassa kirjekuoressa ennen vuoden 2015 vaaleja.

Korruptiokohu uhkaa horjuttaa Meksikon presidentin asemaa, kun tällä viikolla julkaistiin video, jolla presidentin veli vastaanottaa kymmenientuhansien arvoisen rahakuoren entiseltä hallituksen jäseneltä.

Ennen vuoden 2015 vaaleja kuvatulla videolla presidentin veli Pio Lopez Obrador vastaanottaa ruskean kirjekuoren, joka ääninauhan perusteella sisältää 45 000 Yhdysvaltain dollaria. Rahojen antaja on nykyisen parlamentin entinen jäsen ja presidentin ex-avustaja David Leon.

Videot julkaisi torstaina meksikolainen uutissivusto Latinus.

Presidentti Andres Manuel Lopez Obrador puolusti veljeään perjantaina. Hän sanoi, ettei videolla näkyvä raha ole korruptiota vaan laillista kampanjarahaa, mutta syyttäjien tulisi kuitenkin tutkia videon tapahtumat, kertoo uutistoimisto Reuters.

Presidentti ei osannut kuitenkaan sanoa, oliko rahat merkitty hänen viralliseen kampanjarahoitukseensa.

Presidentin mukaan videolla yritetään mustamaalata hänen hallintoaan.

Videoiden julkaisu tulee presidentille vaivaannuttavaan aikaan, sillä hän on kampanjoinut näyttävästi korruptiota vastaan, ja se oli hänen tärkeimpiä vaaliteemojansa. Lisäksi Meksikossa on käynnissä maan historian suurimpia korruptio-oikeudenkäyntejä, joissa tutkitaan valtion öljy-yhtiön entisen pomon suhdetta maan aiempiin presidentteihin.

Voit katsoa mediassa julkaistun videon presidentin veljen rahojen vastaanottamisesta artikkelin alusta.

Lue myös:

    Uusimmat