Videolla: Intelin mielenkiintoinen muistikirjamainen kaksinäyttölaite ja taskussa kulkeva Pocket PC

Suoritinvalmistaja Intel on esitellyt tällä viikolla Computex-messuilla mielenkiintoisia uusia laitekonsepteja.

Kolme vuotta kehityksessä ollut Tiger Rapids -konsepti yhdistää kaksi laitetta muistikirjan tavoin avautuvaan laitteeseen. Näytöistä toinen on tavallinen 7,9 tuuman värinäyttö, toinen puolestaan e-paperinäyttö, joka ei kuluta virtaa kuin vain sisällön muuttuessa. Laite on varustettu Intelin Kaby Lake -arkkitehtuurin suorittimella sekä SSD-tallennusmuistilla, Wi-Fi-yhteydellä sekä USB-C-liitännällä. Prototyypin akunkeston on kerrottu yltävän jopa 13-15 tuntiin.

Toinen Intelin esittelemä laite on taskuun mahtuva Pocket PC, jota on kehitetty parin vuoden ajan vuodesta 2016 lähtien. Myös se sisältää Kaby Lake Y -suorittimen. Taskuun mahtuvassa laitteessa toimii täysi Windows 10 -käyttöjärjestelmä.

Pocket PC:ssä ideana on, että laite voidaan liittää myös pöytätelakkaan, jolloin sitä voidaan käyttää lisänäytön ja -ohjainvälineiden avulla myös pöytätietokoneen keskusyksikkönä, kuten on nähty jo muutamien eri älypuhelinmallien osalta.

Telakka on varustettu lisätuulettimella, joka viilentää laitetta ja mahdollistaa suuremman suorituskyvyn hyödyntämisen pöytäkäytössä.

Intelin konseptilaitteita esitellään myös alla NotebookItalian videolla.

Laitteet ovat Intelin luomia esimerkkejä siitä, mikä on sen teknologioilla mahdollista. Tällaisenaan laitteet eivät ole markkinoille tulossa, mutta laitevalmistajat voivat näiden perusteella kehittää omia suunnitelmiaan vastaavista laitteista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja