Video yli 30 vuoden takaa: Näin poliisi puhutti Viking Sallyllä 18-vuotiaan, josta tuli ratkaisemattoman murhamysteerin pääepäilty

3:09
Katso videolta, miten 18-vuotiasta poikaa puhuteltiin laivassa veriteon jälkeen.

Viking Sallyn murhamysteeri on yhä vailla tuomittua syyllistä. MTV Uutisten saamassa videossa näkyy, miten todistajana pidetty partiopoika kuultiin ripeästi lähinnä hänen partiojohtajansa välityksellä. Samaisesta nuorukaisesta tuli myöhemmin henkirikoksesta syytetty.

Tapahtumahetkellä 18-vuotias nuori mies ei saanut lähes suunvuoroa, kun tämän partionjohtaja pyrki murtamaan kielimuuria ja kertomaan pojan havainnoista rikospaikalla. Kysymykset koskivat pojan havaintoja, sillä hän oli kertonut löytäneensä uhrit kannelta samanaikaisesti hänelle tuntemattoman ruotsalaisen partiokolmikon kanssa.

Videolla kuvataan lähinnä nuoren miehen partionjohtajaa, 18-vuotias nuorukainen lähinnä käväisee videon kuvissa.

Nuorta miestä ei epäilty pitkään aikaan

Pitkän aikaa nuorta miestä ei osattu pitää epäiltynä epäiltynä, ja laivalla videoidun kuulemisen jälkeen häntä käytiin kuulemassa vielä kahdesti partiolaisleirillä Sauvossa ja myöhemmin vielä Tanskassa.

Sittemmin miestä alettiin epäillä laivan tapahtumista ja hänet tuotiin tänä vuonna Suomeen oikeuden eteen. Siellä oikeus kuitenkin hylkäsi syytteet, sillä riittävää näyttöä miehen syyllisyyden puolesta ei oikeuden mukaan ollut.

Viking Sallyn henkirikos tapahtui heinäkuussa vuonna 1987. Hyökkäyksessä kuoli 20-vuotias saksalaismies ja loukkaantui vakavasti 22-vuotias nainen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja