Mainos

VIDEO: Vinkki Suomesta paljasti 1800 kilon huumelastin

Suomen ja Hollannin poliisin yhteisoperaatio on paljastanut ison huumeliigan.

Suomen ja Hollannin poliisi onnistuivat takavarikoimaan suuren määrä huumausaineita. Hollannissa löytyi 1800 kiloa hasista. Suomessa löytyi 15 kiloa amfetamiinia ja 10 000 ekstaasitablettia. Puolan poliisi takavarikoi samanlaisen Suomeen tarkoitetun erän.

Juttu lähti aukeamaan Suomen poliisin tiedonhankinnasta. Kyse oli huumeiden tuonnista Hollannista Suomeen. Jutussa on yli kolmekymmentä rikoksesta epäiltyä ja he edustavat yli kymmentä eri kansallisuutta.

Suomen ja Hollannin poliisien yhteisoperaatiossa paljastettiin huumausaineiden suuri tukkuvarasto Hollannissa. Suomeen huumausaineita välittäneelle organisaatiolle aineita myyneen tahon hallusta takavarikoitiin yli 1800 kiloa hasista, amfetamiinin lähtöaineita 330 amfetamiinikilon valmistamiseksi sekä ekstaasitablettien valmistuslaite.

Kuvan laatikoissa on kussakin 30 kiloa hasista.

Huumeet autoilla

Huumeita kuljetettiin henkilöautoilla. Ensimmäisen erän löysi viime keväänä Puolan poliisi.

Toinen lasti takavarikoitiin Suomessa. Molemmissa erissä oli 15 kg amfetamiinia sekä 10 000 ekstaasitablettia.

Puolassa löydettiin myös lsd:tä.

Ryhmä lähetti myös kuriiriyhtiön välityksellä noin 3000 Subutex-tablettia Ranskasta Suomeen. Tampereella ehdittiin levittää noin 2000 tablettia, loput takavarikoitiin kolmelta suomalaiselta henkilöltä. Ryhmä ehti sopia 100 000 Subutex-tabletin maahantuonnista, mutta se lähetys saatiin estettyä.

Tukkukauppiaalle miljoonatappiot

Poliisin laskelmien mukaan molempien takavarikoiden katukauppa-arvo olisi ollut noin 1,5 miljoonaa euroa.

Jutussa päästiin kiinni myös Hollannissa toimineeseen tukkukauppiaaseen: takavarikoidun hasiksen arvo myyjälle oli yli viisi miljoonaa euroa ja sen katukauppa-arvo Suomessa olisi ollut yli 18 miljoonaa euroa. Valmisteilla olleen amfetamiinierän katukauppa-arvo olisi Suomessa ollut noin 8,4 miljoonaa euroa.

Rikoksista epäillään 33 henkilöä. Organisaatio oli hyvin kansainvälinen: joukossa on Suomen, Ranskan, Belgian, Hollannin, Viron, Liettuan, Somalian, Egyptin, Irakin sekä Iranin kansalaisia. Heistä 19 on vangittuna, neljä poissaolevana.

Juttua tutkivat Amsterdamin poliisi ja Suomen Keskusrikospoliisi. Mukana operaatioissa olivat myös Liettuan, Puolan, Belgian ja Ranskan poliisiviranomaiset sekä Europol ja Eurojust.

Kiinniottoiskuja koordinoi suomalainen yleisjohtaja Europolista käsin. Myös Eurojust perusti koordinaatiokeskuksen tukemaan operaatiota. Suomessa tutkintaan osallistuivat Länsi-Uudenmaan, Sisä-Suomen ja Helsingin poliisilaitokset sekä Tulli ja Rajavartiolaitos. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.