VIDEO: Vaurastuminen on näin yksinkertaista? Katso sijoittajien vinkit

Vaurastuminen on melko yksinkertaista, toteavat Vaurastumisen reseptit -kirjan kirjoittajat Huomenta Suomessa.

Vaikka vaurastuminen olisi yksinkertaista, ei se välttämättä ole kovin helppoa. Siihen tarvitaan aikaa, rahaa, korkoa ja korolle tuottoa, toteaa Mikko Sjögren. Pieniä asioita pitkän aikaa tekemällä päästään hyviin tuloksiin.

– Sijoittaminen on siinä mielessä taitolaji, että ensin täytyy osata pitää omasta taloudesta huolta. Kun oma talous on kunnossa, jää siitä ylimääräistä, jonka voi sijoittaa.

– Vaurastuminen ei ole välttämättä tuloista kiinni, vaan siitä, mitä niillä rahoillaan valitsee tehdä.

Panosta

Sijoita omaan osaamiseesi sijoittajana, muistuttaa Ilkka Hikipää.

– Ymmärrä ajankohtaisia asioita ja mitkä ovat oleellisia, eli ympäristöä missä sijoitetaan. Täytyy muistaa, että kriisi on aina mahdollisuus, iso kriisi on iso mahdollisuus. Yksi omaisuuslaji, johon kannattaisi vähän perehtyä on valuutat.

80 prosentille palkansaajista jää alle 200 euroa kuussa käteen. Eläkeläisille ja opiskelijoille voi jäädä vielä vähemmänkin.

– Säästäminen ei ole se ratkaisu, vaan jostain tarvitaan lisää rahaa siihen talouteen, Sjögren huomauttaa.

– Silloin kysymys kuuluu mitä olet valmis tekemään sen eteen, se ei toivomalla tule - täytyy ehkä tehdä toista työtä, aloittaa liiketoiminta, kerätä pulloja tai muuta vastaavaa.

Jos esimerkiksi laittaa 300 euroa sivuun kuussa ja saa sille 10 prosentin tuoton vuodessa, niin eläkkeelle jäädessä 65 vuotiaana odottaa noin miljoonan euron potti.

Katso Huomenta Suomesta sijoittajien vinkit ja miksi juuri valuuttamarkkinoita kannattaa pitää silmällä. 

Jos video ei toimi mobiililaitteellasi, valitse täysversio sivun alalaidasta.

Lue myös:

    Uusimmat