VIDEO: Triathlon kasvattaa suosiotaan – näin aloitat harrastuksen

Triathlon on laji, jossa yhdistyvät uinti, pyöräily ja juoksu. Ota selvää, kuinka suosiotaan jatkuvasti kasvattavaan triathlon-harrastukseen voi päästä helposti mukaan!

Triathlonisti Kaisa Lehtonen kertoo MTV Lifestylen haastattelussa, kuinka kuka tahansa voi alkaa harrastaa uinnin, pyöräilyn ja juoksun yhdistelmälajia, triathlonia. Lehtonen muistuttaa, että liki kuka tahansa voi aloittaa lajin harrastamisen, sillä lajiin kuuluu liuta eripituisia matkoja – aloittelija voi ottaa tavoitteekseen suoriutua vaikkapa sprinttimatkasta, joka pitää sisällään 750 metriä uintia, 20 kilometriä pyöräilyä ja viisi kilometriä juoksua.

Triathlon-harrastuksen aloittamisen ABC:

1. Opettele uintitekniikan perusasiat

2. Hanki sopiva pyörä ja totuttele siihen

3. Käy juoksulenkillä muutaman kerran viikossa.

Aloittelijan ei tarvitse suoriutua Ironman-matkasta

Triathloniin kuuluu eripituisia matkoja, mutta niin sanottu Ironman- eli täysmatka pitää sisällään 3,8 kilometriä uintia, 180 kilometriä pyöräilyä ja maratonjuoksun. Kaisa Lehtonen  muistuttaa, että triathlonia voi harrastaa hyvin monella eri tasolla – eikä suinkaan vain Ironman-matkalla.

Suomessa triathloneja järjestetään vuosittain monilla paikkakunnilla. Lehtonen kertoo harrastuksen suosion nousseen selvästi viime vuosina.

– Suosio kasvaa kovaa vauhtia koko ajan. Ainakin pääkaupunkiseudulla triathlon jo melko suosittua: halleissa näkee jo paljon triathlonisteja, Lehtonen kertoo.

Jos mielessä on triathlon-harrastuksen aloittaminen, kuinka suunnitelmissa kannattaisi edetä?

– Jos ei ole juurikaan uinut niin kannattaa pikkasen panostaa alkuun siihen, että saa uintiin rentouden. Toisille se vaikein laji voi olla myös juoksu tai pyöräily, kannattaa pitää omat ominaisuutensa mielessä ja panostaa siihen, mikä tuntuu vaikeimmalta, Lehtonen toteaa.

Katso videolta Kaisa Lehtosen vinkit triathlon-harrastuksen aloittamiseen!

Lue myös:

    Uusimmat