Video: Teslan Model X vihdoin ulkona – jenkkilehti koeajoi

Teknologiajulkaisu The Vergen toimittaja pääsi koeajamaan uuden Teslan ja odotus oli kuulemma vaivan arvoinen.

Pitkän odottelun jälkeen Teslan Model X:n koeajanut Chris Ziegler kertoo auton olevan kuin Model S uusissa vaatteissa – ulkonäkö muistuttaa nimittäin enemmän katumaasturia.

Model S:stä poiketen Model X:ssä kuljettajan on mahdollista käyttää Teslan uutta kiihtyvyyspäivitystä. P90D-versiota testannut Ziegler kirjoitti typerän hymyn levinneen kasvoilleen, kun hän pääsee kokeilemaan auton Ludicrous-päivitystä.

Auton mittoihin verrattuna Tesla Model X:n kiihtyvyys on koeajon perusteella omaa luokkaansa – vauhti nousi nollasta 60 mailiin tunnissa samassa ajassa, kuin Porschen 911 Turbo. Model X:llä on muutakin yhteistä Porschen kanssa kuin kiihtyvyys – hintaa uudella Tesla-mallilla on lähes saman verran.

Tesla Model X:n sisustus mukailee aikaisempaa S-mallia, mutta ulkokuori on kokenut uudistuksen. Fyysisten päivitysten joukossa on auton valtava tuulilasi, joka mahdollistaa kuljettajan katseen kulun ylöspäin. Ziegler vertaakin suurempaa tuulilasia kattoluukkuun. Tuulilasin on myös suunniteltu helpottavan matkustajien matkapahoinvointia.

Varmasti eniten kiinnostava ulkonäöllinen uudistus ovat Model X:n takaovet, jotka avautuvat lokin siipien lailla suoraan ylöspäin. Näin auton takapenkille on mahdollista asentaa esimerkiksi lasten turvaistuin ilman kumartelua auton sisälle.

Lähde: The Verge

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja