Mainos

Video: Söpöt pikkupandat näkivät ensimmäistä kertaa lunta Ähtärin eläinpuistossa

Ähtärin eläinpuiston uudet tulokkaat, pikkupandat River ja Phoenix tutustuivat lumeen ensimmäistä kertaa elämässään tänä talvena. Uhanalainen laji elää Himalajan vuoristossa, joten lajille lumi on sinänsä tuttu, mutta kaksikolle se oli uutta, kertoo tiedottaja Elina Viitanen Ähtäri Zoosta.

– Ne olivat selvästi elementissään ja alkoivat heti tehdä polkuja lumeen. Ne ymmärsivät, ettei lumessa kannata turhaan kahlata, sanoo Viitanen.

– Ähtärin eläinpuisto on samalla leveysvyöhykkeellä kuin Himalaja, joten olosuhteet ovat monella tapaa samanlaiset: kivikkoista ja lumista.

Molemmat pikkupandat ovat naaraita. Toinen tuli Ähtäriin kesällä eläintarhasta Saksasta ja toinen syksymmällä Irlannista. Nimensä ne saivat edesmenneen yhdysvaltalaisnäyttelijä River Phoenixin mukaan.

Pandat ovat luonnossa yksineläjiä. Intendentti Mauno Seppäkoski Ähtäri Zoosta kertoo Riverin ja Phoenixin kuitenkin viihtyvän hyvin yhdessä.

– Ne ovat tottuneet elämään hyvin yhdessä. Vaikka ne ovat yksineläjiä luonnossa, niin muissakin eläintarhoissa niitä asuu useita keskenään.

Pikkupandoista on tullut sittemmin yleisön, tiedotusvälineiden ja myös henkilökunnan suosikkeja. 

– Pikkupanda on ehkä jopa sympaattisin ja hellyttävin eläin. Mutta pääkriteerinä lajin ottamiseen Ähtäriin oli tietysti se, että uhanalaisen lajin kanta vahvistuu ja säilyy, sanoo Seppäkoski.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.