Suomen pandoille toivotaan perheenlisäystä – Ähtärin eläinpuistolta paljonpuhuva kuva pääsiäisen touhuista!

2:14
Katso video: Tältä pandojen temmellys Ähtärissä näyttää!

Ähtärin eläinpuistossa asuville pandoille, Lumelle ja Pyrylle toivotaan perheenlisäystä.

Pandat ovatkin nyt tavanneet toisensa lähietäisyydeltä toisen kerran, kerrotaan eläinpuiston tiedotteessa. Tapaaminen sujui hyvin ja nuoret pandat parittelivat ahkerasti.

Tämän kertaiset yritykset eivät kuitenkaan ole tuottaneet toivottua lopputulosta. Kehitystä paritteluajan käyttäytymisessä oli kuitenkin havaittavissa. 

– Tämä on melko tyypillistä nuorien pandojen ollessa kyseessä. Tulevaisuuden näkymät mahdollisuuteen saada pandapentu Ähtäriin ovat positiiviset, kertoo pandatoiminnan päällikkö Anna Palmroth.

Ähtäri Zoon intendentti Marko Haapakoski on tyytyväinen työryhmän asiantuntijuuteen. 

– Haluan kiittää pandatiimiä erittäin antaumuksellisesta ja osaavasta työstä. Kaikki mahdollinen varmasti tehtiin pandojen tapaamisen onnistumisen eteen, tällä kerralla ei vielä ihan tärpännyt. Tältä kokemuspohjalta jatketaan eteenpäin.

Haasteena hyvin lyhyt kiima-aika

Haapakoski kertoi viime viikolla Iltalehdelle, että erittäin uhanalaiset pandat ovat huonoja lisääntymään niin vapaudessa kuin vankeudessakin. Naaraspandojen kiima-aika on erittäin lyhyt ja luonnossa pandat elävätkin erakkoina ja kiinnostuvat muista pandoista vain kiima-aikaan.

– Haasteet liittyvät siihen, että pandojen kiima-aika kestää vain 1-2 vuorokautta. Pandat nukkuvat paljon, mutta ovat herättyään aktiivisia. Ne pitää osata laittaa yhteen juuri oikeaan aikaan, Haapakoski sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja