Mainos

Video: Sodassa seksiorjiksi pakotetuille vihdoin korvauksia – naisilta tyly vastaanotto

1:03

Eteläkorealaiset naiset, jotka japanilaiset pakottivat seksiorjikseen toisen maailmansodan aikana, eivät kiitä maansa hallitusta eilen julkistetusta sovusta, jonka mukaan Japani esittää niin kutsutuille lohtunaisille anteeksipyynnön ja maksaa heille korvauksia.

Nyt 80 - 90-vuotiaita naisia on elossa tiettävästi 46 – sodan aikana heitä pakotettiin prostituutioon arviolta 200 000.

Etelä-Korean hallituksen kaksi varaulkoministeriä tapasi aamulla naisia Soulissa ja Gwangjussa. Vastaanotto ei ollut lämmin.

Naisille ei kerrottu etukäteen, että yli 70 vuoden takaiset tapahtumat tulisivat Etelä-Korean ja Japanin väliseen neuvottelupöytään. He tuntevat, että asiaa valmisteltiin heiltä piilossa.

– Miksi hallituksemme yrittää taas sivuuttaa ja tappaa meidät, jotka olemme kärsineet koettelemuksesta, johon maamme heikkous on syynä? Aikooko hallitus elää kurjan elämäni minun puolestani, kysyi 88-vuotias Lee Yong-soo Etelä-Korean ensimmäiseltä varaulkoministeriltä Lim Sung-namilta.

Maiden välillä on sovittu perustettavaksi naisten hyväksi toimiva säätiö, jota Japani rahoittaa noin 7,4 miljoonalla eurolla. Naiset eivät kuitenkaan halua ”kerjätä”. He tuntevat epäluuloa maansa hallitusta kohtaan ja katkeruutta japanilaisia kohtaan.

– Etelä-Korean hallitus pitää meistä nyt huolta, sen tulisi riittää. Japanilaiset ovat alhaisia ja likaisia äpäriä, totesi 88-vuotias Yoo Hee-nam toiselle varaulkoministeri Cho Tae-yulille tämän vieraillessa niin kutsuttujen lohtunaisten vanhainkodissa.  

1:41


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.