Video: PS4:n uusi K18-peli on visuaalisesti vaikuttava

MTV Uutiset otti tuntumaa PS4-konsolin uutuuspeliin 3:20

The Order 1886 on PlayStation 4 -konsolille yksinoikeudella julkaistu upouusi räiskintäpeli.

Yksinpelin juoni sijoittuu keskelle teollista vallankumoista Viktoriaanisen ajan Lontooseen. Kyseessä on ns. vaihtoehtoinen tulkinta historiasta, jossa myytit yhdistetään todellisiin tapahtumapaikkoihin.

Pelin päähenkilönä toimiva Galahad taistelee kehittyneen teknologian avulla muinaista vihollista vastaan. Galahad kuuluu ns. Order-järjestöön ja osallistuu vuosisatoja kestäneeseen taisteluun yliluonnollisen voimasta vihollista vastaan.

Pelissä kuljetaan Lontoon synkillä kujilla ja metrotunneleissa.

Upea grafiikka ja tunnelma

MTV Uutiset otti tuntumaa uutuuspeliin. Yksi asia tulee selväksi heti pelin käynnistyttyä, se on nimittäin visuaalisesti erittäin hienoa katsottavaa.

Historiallisen Lontoon tunnelma on saatu vangittua upeasti peliin. Ajankuvaan kuulumattomat teknologiset innovaatiot on niin ikään saatu sulavasti yhdistettyä vanhahtavaan tunnelmaan.

Äänimaailma ja taustalla ajoittain soiva musiikki yhdistyvät kitkattomasti kokonaisuuteen.

Peli kaipaisi lisää toiminnallisuutta ympäristön kanssa

Pelissä on vahvasti mukana elokuvallista kerrontaa ja runsaasti väliin animoituja kohtauksia.

Tämän takia ainakin pelin alku tuntuu turhan hidastempoiselta.

Lisäksi päähenkilön liikuttelu tuntuu hieman tahmealta ja hahmo tuntuu liikkuvan ajoittain turhan hitaasti.

Pelimaastoon kaipasi myös hieman enemmän interaktiivisuutta ympäristön kanssa. Esimerkiksi monet kaduilla näkyvät hahmot ovat vain eräänlaisia puhuvia lavasteita.

Väkivaltaa ja räiskintää on runsaasti ja kun ottaa huomioon pelin realismia hipovan visuaalisuuden, niin on varsin hyvä, että se on varustettu K18-merkinnällä.

Sen minkä elokuvamaisuudessa voittaa, sen pelimäisyydessä häviää

Melko pikaisen ensituntuman perusteella voidaan sanoa, että Order 1886 ei todellakaan ole pettymys visuaaliselta puolelta. Pelistä välittyy vahva tunnelma ja sitä kelpaa kyllä pelata suurelta teräväpiirtotelevisiolta. 

The Order 1886

Pelin on kehittänyt Ready At Dawn Studios, joka tunnetaan aiemmista pelijulkaisuista, kuten Daxter® ja God of War®: Chains of Olympus.

Peli ilmestyi PlayStation4 -järjestelmälle 20.2.2015.

Pelin ikäraja on 18 vuotta.

Kokeilimme pelin pelaamista myös keinotekoisesti kolmiulotteisena laittamalla television 3D-ominaisuuden päälle. Tämä tuntui upottavan pelaajan entistä tiiviimmin hienosti mallinnettuun ympäristöön.

Mutta ensiarvio on, että juonellisesti itse pelaamiseen kaipaisi nopeamman ja koukuttavamman lähdön. Nyt pelin elokuvamaisuus on ehkä hieman turhan hallitsevassa osassa. 

Lue myös:

    Uusimmat