Mainos

Video: Poliisi retuutti oppilasta väkivaltaisesti USA:ssa - tapaus leviää netissä

Koulussa oppilasta retuuttanut amerikkalaispoliisi on erotettu virasta ainakin toistaiseksi. Välikohtaus tapahtui maanantaina, ja tallentui useille kännykkäkameroille.

Spring Valley High Schoolissa kuvatuissa videoissa näkyy, miten poliisi Ben Fields tarttuu luokassa istuvaan teinityttöön ja paiskaa hänet selälleen lattialle. Sen jälkeen poliisi retuuttaa tyttöä pitkin luokan lattiaa huoneen etuosaa kohti.

Videot levisivät nopeasti internetissä ja ovat raivostuttaneet ympäri maailmaa. Poliisi on nyt erotettu ainakin toistaiseksi, ja tapausta tutkitaan Etelä-Carolinassa.

- Videoilla näkyvälle teolle ei ole oikeutusta ja perusteita, mutta tutkimme asiaa tarkemmin, arvioi piirikunnan seriffi Leon Lott CNN-uutiskanavalle.

Poliisi saa myös ymmärrystä

Ben Fieldsiä puolustavien tahojen mukaan videoista ei saa kokonaiskäsitystä siitä, mitä koulussa tapahtui.

Fields itse kuvailee tapahtunutta kirjoittamassaan raportissa. Hänen mukaansa tyttöä oli pyydetty nousemaan ylös useaan otteeseen. Sitä olivat yrittäneet sekä luokassa ollut opettaja että koulun rehtori, ja lopulta poliisi itse. Oppilaan kieltäydyttyä Fields toimi kuten toimi.

Fieldsiä kritisoivat puolestaan ovat sitä mieltä, että video ei tarvitse mitään selityksiä: poliisi kävi oppilaan kimppuun tavalla, jolla teinityttöä ei pitäisi käsitellä. Tytön puolustajien mukaan tyttö ei ollut uhannut eikä loukannut ketään.

Oppilas pidätettiin

Koulun mukaan poliisi Ben Fields pyydettiin paikalle, koska oppilas ei poistunut luokasta, vaikka häntä pyydettiin useaan otteeseen.

Välikohtauksen jälkeen oppilas pidätettiin, mutta vapautettiin myöhemmin. Hän sai syytteen koulurauhan rikkomisesta.

Myös oppilasta puolustanut toinen tyttö pidätetiin hetkeksi ja hänkin sai saman syytteen kuin poliisin retuuttama teinityttö. Poliisiraportin mukaan sivusta katsonut tyttö huusi ja solvasi luokkakaverinsa kimpussa ollutta poliisia.

Koulun mukaan välikohtauksessa ei syntynyt fyysisiä vammoja. Oppilaiden mukaan pulpetista vedetyllä tytöllä olisi murtuma käsivarressa ja jälkiä kasvoissa.

Poliisi on valkoinen ja tyttö musta. Tapaus on omiaan kiihdyttämään Yhdysvalloissa jo aiemmin kiihkeänä käynyttä keskustelua poliisin kovista toimista mustia ihmisiä kohtaan. Kuluneen vuoden aikana valkoiset amerikkalaispoliisit ovat muun muassa ampuneet useita kertoja kuolettavasti aseettomia mustia ihmisiä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.