Video: Mielenosoittajat kaatoivat Kolumbuksen patsaan Baltimoressa – Trump kritisoi aiemmin protestoijia: "Kansamme todistaa armotonta kampanjaa, jonka tarkoituksena on pyyhkiä pois historiamme"

Video: Mielenosoittajat kaatoivat Kolumbuksen patsaan Baltimoressa 0:45

Yhdysvalloissa mielenosoittajat kaatoivat lauantaina Kristoffer Kolumbuksen Baltimoressa sijaitsevan patsaan, raportoivat paikalliset mediat.

Baltimore Sun -lehden julkaisemassa materiaalissa näkyy, kuinka protestoijat kaatavat patsaan köysien avulla.

CNN:n mukaan patsas hajosi useiksi palasiksi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump oli aiemmin Yhdysvaltain itsenäisyyspäivän kunniaksi pitämässään puheessa maininnut Kolumbuksen.

– Yhdessä taistelemme amerikkalaisen unelman puolesta, ja me suojelemme ja säilytämme amerikkalaisen elämäntavan, joka sai alkunsa vuonna 1492, kun Kolumbus löysi Amerikan, Trump sTrump sydämistyi New Yorkin keskustaan maalattavasta Black Lives Matter -tekstistä - kutsui sanoja "vihan symboliksi"anoi.

Trump myös kritisoi viikonloppuna mielenosoittajia monumenttien vahingoittamisesta.

– Kansamme todistaa armotonta kampanjaa, jonka tarkoituksena on pyyhkiä pois historiamme, häväistä sankarimme, poistaa arvomme ja aivopestä lapsemme, Trump sanoi.

– Vihaiset väkijoukot yrittävät repiä alas perustajiemme patsaat, töhriä pyhimmät muistomerkkimme ja vapauttaa väkivallan aallon kaupungeissamme, hän jatkoi.

Black Lives Matter -mielenosoittajat ovat viime aikoina kaataneet ja tahrineet historiallisten henkilöiden patsaita niin Yhdysvalloissa kuin muuallakin päin maailmaa.

Lue myös:

    Uusimmat