Mainos

Sukellusvenemysteeri: Epäilty antanut nyt toisen selityksen naistoimittajan katoamisesta

Kulunut päivä ei ole tuonut ratkaisua tanskalaisen sukellusveneen ympärillä vellovaan mysteeriin. Kuivalle maalle nostetun veneen sisätilojen etsinnässä poliisi ei löytänyt kateissa olevaa ruotsalaista naistoimittajaa Kim Wallia.

Toimittajan etsintöjä jatketaan niin maalla kuin merellä, ja poliisi saa apua puolustusvoimilta. Etsinnöissä on mukana muun muassa sukeltajia ja kaikuluotaimia.

Lisäksi Ruotsin puolustusvoimat on luvannut, että tanskalainen lentokone voi tehdä etsintöjä Ruotsin ilmatilassa, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n uutiset.

-Työ on vaikeaa, koska etsintäalue on melko suuri, kertoo tanskalaiskomisario Jens Möller.

Sukellusveneen rakentaja, tanskalainen Peter Madsen vangittiin eilen 24 päiväksi, koska hänen epäillään aiheuttaneen Wallin kuoleman. Madsen on kiistänyt kuolemantuottamuksen.

Aluksi hän kertoi jättäneensä toimittajan Kööpenhaminan satamaan torstai-iltana ja olleensa sukellusveneessä yksin uppoamishetkellä. Madsen on kuitenkin muuttanut tarinaansa.

-Olemme saaneet toisen selityksen, Jens Möller kertoo.

Hän ei halunnut vielä kertoa, millaisesta selityksestä on kyse.

"Vene yhä mahdollinen rikospaikka"

Sukellusvene upposi Kööpenhaminan lähivesillä perjantaina. Vaikka veneen sisältä ei löytynyt ketään, sitä pidetään kuitenkin poliisin mukaan edelleen mahdollisena rikospaikkana.

Komisario Möllerin mukaan näyttäisi myös siltä, että sukellusvene upotettiin tarkoituksella.

-Jatkamme ruotsalaisen etsintää. Tutkimme Kögenlahden. Toivomme löytävämme hänet elävänä, mutta valmistaudumme siihen, ettei hän ole elossa, hän sanoi tiedotustilaisuudessa.

30-vuotias Wall oli torstaina sukellusveneessä 46-vuotiaan Madsenin kanssa. Wallia ei ole nähty tämän jälkeen.

Sukellusvenettä etsittiin puolustusvoimien avulla sen jälkeen, kun Wallin miesystävä ilmoitti hänen katoamisestaan. Sukellusvene löytyi Kögenlahdelta perjantaina ja Madseniin saatiin yhteys, mutta heti sen jälkeen alus upposi.

Madsen pelastautui veneestä ja selviytyi vahingoittumattomana.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.