Video maailmanlopusta? Tällaista aavemaisuutta edes korona ei saanut aikaan – lumimyrskyä Buffalossa verrataan sotaan

Tällaista aavemaisuutta edes korona ei saanut aikaan – lumimyrskyä Buffalossa verrataan sotaan 1:40
Tältä näyttää New Yorkissa – lumimyrskyn uhriluku kasvaa, Buffalon kadut ammottavat tyhjyyttään.

Joulun alla alkanut lumimyrsky Yhdysvalloissa on sulkenut kaupunkeja ja vaatinut päivä päivältä lisää kuolonuhreja. New Yorkin osavaltion kuvernööri on kuvaillut myrskyä sodaksi luontoäitiä vastaan ja painokkaasti kehottanut ihmisiä pysymään kotona.

Tällä hetkellä kuolonuhreja arvioidaan Yhdysvalloissa olevan yhteensä jopa 50, ja uhriluvun uskotaan kasvavan vielä.

Lumimyrsky on moukaroinut pahiten New Yorkin osavaltion toiseksi suurinta kaupunkia Buffaloa, jossa on uutisoitu jo 28 ihmisen kuolleen. Uutiskanava Reutersin mukaan Buffalossa tuulen nopeus on ollut hurrikaanin lukemissa.

Lunta oli tullut maanantaihin mennessä Buffalossa jopa metrin verran muutaman päivän aikana. Ihmiset ovat jääneet loukkuun autoihinsa ja koteihinsa. Pelastusyksiköt eivät ole päässeet toimittamaan apua pahiten kärsineille alueille.

Viranomaiset ovat kuvailleet Buffalon olosuhteita historiallisen vaarallisiksi, kun sähkökatkot ovat kestäneet tuntikausia.

– Tilanne on kuin sota-alueella. Autot katujen varsilla ovat järkyttävä näky, osavaltion kuvernööri Kathy Hochul sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Tuhansia lentoja peruttu

Yhdysvaltalaisten uutiskanavien mukaan maan itärannikolla riehuva myrsky vaikuttaa lähes 60 prosenttiin maan väestöstä. Presidentti Joe Biden on kertonut varmistavansa, että pelastustöihin panostetaan kaikki mahdolliset resurssit.

Talvimyrsky on vaikuttanut joulun aikana merkittävästi liikkumiseen, kun lentoja on jouduttu perumaan jo usean päivän ajan.

FlightAware-sivuston mukaan pelkästään joulupäivänä lähes 5000 lentoa peruttiin eri puolilla Yhdysvaltoja, etupäässä Buffalossa, Denverissä ja Detroitissa. Tapaninpäivänä vastaava luku oli vielä yli 4000. Lentojen viivästyksiä oli kahden päivän aikana noin 30 000.

Yhdysvaltain ilmatieteen laitos uskoo olosuhteiden helpottavan tiistain aikana.

Katso myös alla oleva video: Talvimyrsky riehuu Yhdysvalloissa – tästä syystä ilmiö ei ole mahdollinen Suomessa.

Talvimyrsky riehuu Yhdysvalloissa – tästä syystä ilmiö ei ole mahdollinen Suomessa 6:55

Lue myös:

    Uusimmat