Video: Löydä täydellinen pari – tällaiset farkut imartelevat lyhyttä naista

Laatufarkut tunnistaa hyvästä viimeistelystä ja laadukkaista saumoista. Millaisissa housuissa lyhyt nainen näyttää hyvältä? 

Farkkujen perusmateriaali on puuvilla. Tavallisesti housut kuitenkin ovat puuvillasekoitetta.

– Tavallisin materiaali on elastaani, jota on yleensä kaksi prosenttia housujen materiaalista. Puuvilla tekee housuista elastiset ja mukavat käyttää. Joskus käytetään myös polyesteriä, kertoo Anu, myymäläpäällikkö Denim Dream -liikkeessä Kristiine-kauppakeskuksessa.

– Farkkujen juju on, että puuvilla on luonnonkuitu, eivätkä luonnonkuidut pidä väriä. Hyvin tummat farkut ja raw denim -farkut kaipaavat materiaalikseen muuta kuin puuvillaa, koska värin täytyy säilyä kirkkaana.

Laatufarkut tunnistaa hyvästä viimeistelystä ja laadukkaista saumoista.

– Saumojen täytyy olla kauniit ja tasaiset. Irtolankoja ei saa olla. Farkkujen sisäpuolelle täytyy katsoa. Tarkista, että housut ovat kauniit ja päärmeet laadukkaat, Anu neuvoo.

Hyvät farkut kestävät vuosia riippuen siitä, paljonko niitä käyttää.

– Viisi vuotta ei ole ongelma, jos käytät farkkuja järkevästi. Ei kukaan käytä samaa asua joka päivä. Ihmiset kuitenkin haluavat monipuolisen valikoiman ja vaihtelua.

"Jotkut asiakkaat palaavat joka vuosi ostamaan samat farkut"

Kaikki farkut eivät sovi kaikille. Tyyli riippuu vartalon ja housujen mallista.

– Esimerkiksi Tommy Hillfigerillä on aina kolmeperusmallia: hyvin skinny, suora klassinen malli toimistoon ja boot cut. Boot cut kasvattaa suosiotaan taas koko ajan, Anu kuvaa.

– Guessin malli on yleensä hyvin matala ja kapea. Sitä pidetään nuorten brändinä matalan vyötärön ja kapean mallin vuoksi, mutta on olemassa malleja, jotka sopivat muodolliseen asuun. Ihminen voi käyttää matalia, kapeita farkkuja, vaikkei hän olisi 20-vuotias. Pepe Jeansilla on aina kaksi perusmallia: matala malli suoralla lahkeella ja vähän korkeampi malli kapealla lahkeella, sekä muutama muu malli, hän luettelee.

Naisten suosikkifarkussa on Anun mukaan melko matala vyötärö ja lievästi leveä lahje.

 – Kaikilla malleilla on omat faninsa. Jotkut asiakkaat palaavat joka vuosi ostamaan samat farkut erivärisenä. Malli sopii ja he ovat ottaneet sen omakseen.

Koska vartalot vaihtelevat, kaikki farkut eivät käy kaikille.

– Omissa farkuissamme suunnittelija on tehnyt klassisen mallin, jossa lahje ei ole liian kapea tai liian suora. Takasaumassa näet, ettei se ole suora, kuten yleensä, vaan kaareva. Se tekee takamuksesta suuremman, pyöreämmän ja naisellisemman.

Mitä ylle pitkälle ihmiselle?

Pitkälle Anu suosittelisi melko leveää punttia.

– Kun puntit ovat melko leveät, se käy hyvin korkokenkien kanssa. Jos farkut on värjätty niin, että lahkeen väri on keskeltä vaaleampi, se lisää hoikkuuden ja pituuden vaikutelmaa.

Mitä ylle lyhyelle ihmiselle?

Hyvin lyhyelle Anu pukisi suorat farkut.

– Ei liian leveää lahjetta, koska se vie keholta muodon. Suoraa lahjetta voi käyttää korkokengät kanssa, ja se laskeutuu kauniisti koron päälle. Olen itsekin aika lyhyt, ja käytän yleensä skinny-mallia, hän kertoo.

– Auttaa, jos kenkien väri sopii farkkujen väriin. Mustiin farkkuihin mustat kengät ja mahdollisesti myös mustat sukat. Silloin jalat näyttävät pitkiltä.

Lue myös:

    Uusimmat