Video: Krp kuvasi pusikosta huumelaatikoiden siirron

Huumetakavarikon todistusaineistoa 1:44

Keskusrikospoliisi on tehnyt ison amfetamiinitakavarikon. Nokialla löytyi toukokuussa huumausainetta 54 kiloa.

Poliisi videoi salaa 11. toukokuuta huumelaatikoiden siirron rekasta henkilöautoon. Vastaanottajana oli marokkolainen mies.

Takavarikko tehtiin liki välittömästi sen jälkeen, kun huumeiden siirto autosta toiseen oli kuvattu.

Poliisi paljasti operaatio Dieselissä lähinnä marokkolaisista koostuvan huumeliigan, joka toi ainetta Hollannista Tampereen seudulle.

Poliisin mukaan amfetamiini oli poikkeuksellisen vahvaa ja siitä olisi saanut 110 kg normaalia amfetamiinia.

Poliisin mukaan erän arvo oli vajaa kolme miljoonaa euroa.

Yhdeksän vangittua

Jutussa on 13 epäiltyä, joista yhdeksän on vangittuna. Heistä yksikään ei ole Suomen kansalainen. Marokkolaisten lisäksi ryhmässä oli hollantilaisia, algerialaisia, venäläisiä ja latvialaisia.

Vastaanottajat kuitenkin asuvat Suomessa.

Poliisi pääsi jutun jäljille omilla tutkimuksillaan. 

- Tutkinta aloitettiin helmikuun lopulla Pirkanmaan seudulla. Ensin löytyi aineiden vastaanottaja, kertoo rikoskomisario Jari Räty krp:stä.

- Amfetamiinierän toimittaminen viivästyi kuukausia, jolloin poliisi pääsi kunnolla perille toiminnasta, Räty kertoo.

Räty kertoo huumeiden tulleen reittiä: Hollanti-Saksa-Tanska-Ruotsi-Suomi. Ruotsista Suomeen huumeet tulivat laivalla Tukholmasta Turkuun.

Poliisi huolissaan

Rikoskomisario Jari Luoto sanoo, että Sisä-Suomen poliisi on erittäin huolissaan huumetilanteesta. Takavarikko kertoo, että kysyntää on.

- Jos tämä erä olisi päässyt markkinoille, vaikutus paikalliseen rikolliskuvaan olisi ollut merkittävä. Piikki olisi nähty omaisuusrikoksissa ja väkivaltarikoksissa. Huumeisiin olisi hankittu rahaa rikoksilla.

Edellinen iso amfetamiinitakavarikko tehtiin tammikuussa 2014, jolloin tulli löysi kahden bulgarialaisen naisen autosta 54 kiloa amfetamiinia.

 

Lue myös:

    Uusimmat