Mainos

Video: Kassajonottamiset historiaa, ostokset voi laittaa suoraan omaan kassiin – tältäkö tulevaisuuden ruokakauppa näyttää?

Verkkokauppajätti Amazon on kehittänyt mullistavan mahdollisuuden käydä kaupassa.

– Neljä vuotta sitten aloimme pohtia, miltä kaupassa ostaminen näyttäisi, jos voisi vain kävellä kaupasta pois. Ota mitä haluat ja kävelet ulos, eikä tarvisi koskaan jonottaa, Amazon kertoo ideastaan mainosvideolla.

Amazonin Just walk out-kaupassa voi ostosten teko voi näyttää siltä kuin kaikki kaupan asiakkaat olisivat myymälävarkaita, sillä ostokset voi vain laittaa laukkuun ja kävellä ulos. Kauppaan mennessään asiakkaat pyyhkäisevät näyttöpäätteeseen puhelinaplikaatiollaan, jonka jälkeen puhelimen voi huoletta laittaa pois.

Hyllyiltä voi suoraan kerätä haluamiaan ostoksia kassiin, sillä liiketunnistimen avulla teknologinen kauppa tunnistaa, mitä asiakas ostaa. Kaikki tuotteet lisätään automaattisesti ostoslistalle ja applikaatio velottaa ostokset suoraan Amazon-tililtä. Amazonin mukaan sovellus on mahdollista vastaavanlaisten algoritmien ja liiketunnistimien ansiosta kuin esimerkiksi ilman kuljettajaa, automaattisesti liikkuvat autot.

Amazonin testikauppa avautuu ensi vuoden alusta Yhdysvaltain Seattlessa. Koekauppa on vain 170 neliömetrin kokoinen, ja sen valikoimissa on ainakin leipää, juustoa, valmisruokaa ja Amazonin ruokakasseja. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.