Mainos

Kansanedustaja ja Apteekkariliitto ajautuivat sanasotaan alan sääntelystä

4:44

Suomen Apteekkariliiton toinen varapuheenjohtaja Sirpa Peura ja vihreiden kansanedustaja Antero Vartia ajautuivat sanasotaan MTV:n SuomiAreenassa Porissa. Vartia ajaa alan sääntelyn purkamista, Peuran mukaan järjestelmä on nykyisellään toimiva.

– Apteekit ovat kuluttajien puolella, hoidamme lääkejakelun hyvin ja haluamme hoitaa jatkossakin, Peura sanoo.

Vartia on taas sillä kannalla, että apteekkarit kannattavat sääntelyä, koska he ajavat omia etujaan.

– Apteekkariliitto ei ole kuluttajan kannalla, vaan ajavat vajaan 600 apteekkarin omaa asiaa. Apteekkien määrän sääntelystä pitäisi luopua. Nykyiset tiukat kriteerit täyttämällä pitäisi voida apteekki perustaa.

Peuran mukaan liitto ei vastusta uusia apteekkeja, mutta järjestelmän perusrakenne halutaan pitää ennallaan, jotta palvelun taso ei laskisi. Peura myös tyrmää vihjailut apteekkarien motiiveista.

– Minä olen ainakin omassa työssäni kuluttajan asialla, sitä voitte kysyä myös minun asiakkailtani. En myöskään toivo apteekkien siirtyvän kansainvälisten ketjujen omistukseen, kuten Ruotsissa ja Norjassa.

Vartia sanoo kansainvälisten toimijoiden tulon olevan mahdollista. Hän kuitenkin muistuttaa samalla, että ne valtaavat alaa vain, mikäli pystyvät tarjoamaan tuotteet edullisemmin tai laadukkaammin. Se olisi kuluttajan etu.

Peura ei allekirjoita väitettä, vaan muistuttaa olevansa terveydenhuollon edustaja, käytännön työtä tekevä apteekkari.

– Hän taas on ekonomi, joka uskoo siihen, että markkinoiden vapauttaminen on avain kaikkeen onnellisuuteen, Peura sanoo Vartiaan viitaten.

3:12

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.