Mainos

Video: Kaliforniassa evakuointikäsky lähes 190 000:lle – vaurioitunut pato uhkaa pettää

0:43

Yhdysvalloissa Pohjois-Kaliforniassa kymmenientuhansien ihmisten on käsketty poistua kodeistaan, koska suuren padon pelätään päästävän vesimassoja asutuksen keskelle. Asiasta kertoo muun muassa Los Angeles Times.  

Vesi Orovillejärven patoaltaassa oli noussut sateiden takia piripintaan, jolloin tulva-aukot otettiin käyttöön. 

Pääasiallisesta tulva-aukosta oli löydetty jo aiemmin vaurioita, ja nyt myös hätätilanteissa käytettävä juoksutusväylä huomattiin vaurioituneeksi. Eroosion pelätään aiheuttavan lisää vaurioita juoksutuskäytävän yläosiin ja hallitsemattoman vesimassojen vyöryn asutuksen keskelle. 

Patoaltaan vedenpintaa on kuitenkin saatu laskettua, viranomaiset kertoivat yöllä Yhdysvaltain aikaa. Nyt vettä ei enää virtaa hätäjuoksutusväylään. 

Padon alapuolella olevien kylien ja kaupunkien asukkaat on evakuoitu. Yhteensä evakuointikäskyn on saanut jopa 188000 ihmistä, kertoi AFP. 

Orovillen pato on Yhdysvaltain korkein. Itse padon rakenteet ovat kunnossa, viranomaiset sanovat LA Timesin mukaan. 

Hätäjuoksutusväylään jouduttiin turvautumaan ensimmäistä kertaa padon 50-vuotisen historian aikana. Kalifornia on kärsinyt pitkään kuivuudesta, mutta tämä talvi on ollut poikkeuksellisen kostea, minkä takia vettä on kerääntynyt padon taakse harvinaisen paljon.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.