VIDEO: Syöpää sairastava Jukka Virtanen haaveilee vielä elokuvasta: Jos aika ja voimat riittävät

Sanat elämäntehtävänä 25:00

Viihdemaailman konkari kertoo olevansa onnellinen, mutta haaveilee vielä yhden elokuvarooliin tekemisestä. 

Jukka Virtanen, 81, vieraili perjantaiaamuna Huomenta Suomen Studio55:ssä. Pitkän linjan näyttelijä ja kirjailija kertoi uteliaisuuden olleen suurin motivaattori hänen urallaan.

– Olen vanha ja olen aina tehnyt kun on johonkin pyydetty, siksi töitä on kertynyt niin paljon, Virtanen tiivistää monipuolisen uransa. 

Virtasen edellinen roolityö oli Tie pohjoiseen -elokuvassa vuonna 2012. Hänellä elää kuitenkin haave vielä yhden elokuvan tekemisestä. 

– On pyydetty tekemään jotakin elokuvan tapaista, katsotaan riittääkö aika ja voimat. Mutta olisi kiva näytellä vielä elokuvassa.

– Toivottavasti se toteutuu, sillä tykkään näytellä, vaikken siinä hyvä olekaan, vaatimaton mies nauroi MTV.fin haastattelussa televisioesiintymisensä jälkeen. 

Elokuvasuunnitelman lisäksi Virtasella olisi valmiina hyvä idea pienoisromaaniin. Hän kuitenkin epäilee, että kirja jää lopulta tekemättä.

– Se vaatisi, että keskittyisin siihen täysillä. Tuskin se enää kannattaa. 

Lapsuudenystävien tapaaminen

Virtanen on kertonut sairastavansa syöpää, ja myös muita sairauksia, joihin joutuu ottamaan kourallisen lääkkeitä päivittäin. Hän kuitenkin nauttii keväästä ja elämästä.

– Tämä on aika jota rakastan, kesä tulee. Se on parasta aikaa, kun luonto herää. On hieno kesä edessä. 

Virtanen kertoo suuntaavansa kolmen viikon kuluttua viettämään kesää vanhempiensa omakotitaloon Jämsänkoskelle. Suunnitelmiin kuuluu kirjoittelua sekä lapsuuden ystävien tapaaminen.

– Meillä on ollut vuodesta -72 tapana tavata aina parin vuoden välein. Alussa meitä oli 16, nyt meitä on jäljellä neljä. Yksi kaveri asuu Mäntässä, yksi Tampereella ja yksi Jämsänkoskella. Kun tapaamme, niin muistellaan vanhoja, pelataan korttipelejä ja syödään hyviä ruokia, Virtanen listaa.

Uran jatkaja suvussa?

Virtanen käy säännöllisin väliajoin lääkärin luona kontrolleissa. Hän tekee pitkiä kävelylenkkejä ja asuu hissittömän kerrostalon neljännessä kerroksessa, joten kunto on yhä kohdallaan.

– Olen oikein hyvässä kunnossa, ei ole mitään kipuja. Nyt on ihan hyvä meininki. 

Virtanen kertoi Studio55:n haastattelussa olevansa elämässään kaikkein ylpein siitä, että on saanut nähdä lastenlastensa kasvavan ja löytävän suunnan elämälleen.

Ainakin osa Virtasen jälkipolvesta on hakeutunut samalle alalle. Virtasen poika Ville on näyttelijä, ja myös lastenlasten joukosta saattaa löytyä Suomen seuraavia viihdesuuruuksia.

– Tyttärentytär on höynähtänyt teatteriin, Virtanen myhäilee.

Eli hän saattaa lähteä vielä seuraamaan isoisän jalanjälkiä?

– Se olisi kyllä aika jees.

Lue myös:

    Uusimmat