Mainos

Video: Hullunrohkea ajelu heikolla jäällä oli päättyä katastrofiin – viisi nuorta pelastautui viime hetkellä

0:32

MTV:n lukijan kameralennokilla kuvaama video kertoo karua kieltään 18-vuotiaiden nuorten uhkarohkeasta ajelusta heikolla jäällä. 

Viisi nuorta pelastautui hengenvaarallisesta tilanteesta viime hetkellä, kun auto vajosi jäihin Seinäjoella vesivoimalan lähellä. 

Videolla ja lukijan ottamassa kuvassa näkyy, kuinka auto oli lähellä vajota jäihin jo muutamaa metriä ennen varsinaista uppoamispaikkaa. Jäällä näkyy renkaanjälkiä. Lisäksi uppomispaikan reunalla on jalanjälkiä ja reitti, jota pitkin veden varaan joutuneet pelastautuivat. Auto upposi pohjaan.  

– Juuri 18-vuotiaat nuoret olivat lähteneet pitämään hauskaa paikallisen tekojärven jäällä. Auto oli satojen metrien päässä rannasta, kun se alkoi upota sulaan, kertoo päivystävä palomestari Santtu Lahma Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta kuvaa tapahtumia. 

– Siinä on vesivoimala, joka tekee virtauksen veteen ja lisäksi turvevoimala, joka purkaa vesiä järveen, joten osa järvestä ei jäädy kunnolla. Joka vuosi tähän aikaan saamme järvelle hälytystehtäviä, Lahma sanoo.

Pelastautuneet pääsivät rannalla ambulanssiin ja selvisivät vähäisillä vammoilla erittäin uhkaavasta tilanteesta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.