Mainos

Turma tallentui videolle: Hai hyökkäsi sitä ruokkineen lomailijan kimppuun Australiassa – "Tuntui kuin sormeni repeytyisi irti luusta"

1:37

Tavallisesti harmiton ruosteviiksihai puri sitä ruokkinutta naista Länsi-Australiassa. Naisen sormi oli lähteä irti, mutta se saatiin lopulta pelastettua leikkauksella.

Melissa Brunning oli veneilemässä lomallaan Länsi-Australiassa, kun veneen lähellä alkoi uiskennella ruosteviiksihaita.

Ruosteviiksihait ovat tavallisesti ihmiselle harmittomia ja syövät esimerkiksi pieniä kaloja ja mustekaloja, joten Brunning päätti alkaa ruokkia haita veneen perästä.

Ruokintahetki päättyi surullisesti, kun hai hyökkäsi kiinni Brunningin sormeen.

– Kaikki tapahtui niin nopeasti. Tuntui kuin sormeni lähtisi irti. Kun hai tarttui siihen tuntui kuin se repeytyisi irti luusta.

Vaikka ruosteviiksihailla on kokoa vain kahdesta kolmeen metriin, sen leuat ovat vahvat ja sillä on monia pieniä ja teräviä hampaita.

– Nousin ylös ja sanoin, että olen menettänyt sormeni. En pystynyt edes katsomaan sitä, koska luulin, että se on lähtenyt irti, ja pelkäsin, että menisin sokkiin, jos katsoisin sitä.

Kovasta kivusta huolimatta Brunningin sormi pysyi kiinni hänen kädessään. Hän ei heti hakeutunut edes sairaalaan sillä toivoi, että se paranisi itsestään.

Sormi kuitenkin tulehtui niin pahasti, että Brunning joutui matkustamaan Perthiin leikkaukseen.

– Olkaa varovaisia älkääkä ruokkiko haita, Brunning summaa tapahtuman opetuksen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja