Tämä video puhuttaa: EU-pomo Junckerin horjuminen Nato-huippukokouksessa herätti huomiota – Niinistö auttoi pysymään pystyssä

EU-pomo Juncker horjuili - Niinistö auttoi 3:35

EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin esiintyminen Naton huippukokouksessa toissa päivänä on herättänyt hämmennystä ja kysymyksiä korkea-arvoisen EU-pomon kunnosta.

Osallistujamaiden johtajien asettuessa yhteiskuvaan ja heidän seuratessaan tanssiesitystä sen jälkeen Juncker horjui silmin nähden.

Junckerin huojuva esiintyminen on nostattanut huhuja niin miehen terveydestä kuin alkoholinkäytöstä. Komission mukaan Juncker kärsi tuona iltana iskiaksen aiheuttamista krampeista jaloissaan ja on nyt jo paremmassa kunnossa saatuaan lääkitystä. Juncker on aiemmin kertonut kärsivänsä ajoittain iskiaksesta.

Junckeria avustivat vuoroin eri maiden johtajat. Muun muassa presidentti Sauli Niinistö, Ukrainan presidentti Petro Poroshenko ja Portugalin pääministeri Antonio Costa taluttivat miestä.

Komission tiedottaja kiitti erityisesti Alankomaiden pääministeriä Mark Ruttea ja Portugalin Costaa heidän avustaan.

Huhut Junckerin epäterveistä elintavoista ovat herättäneet jo pitkään keskustelua. Jo ennen puheenjohtajakauttaan silloinen euroryhmän puheenjohtaja kertoi Junckerin olevan kova tupakoimaan ja juomaan alkoholia. Juncker itse kiisti tuolloin väitteet.

EU:n johtavan talousmahdin Saksan hallituksen tiedottaja kommentoi tänään, että Saksa luottaa erittäin paljon Junckeriin.

Lue myös:

    Uusimmat