Video ei herkille: Yllätyshyökkäys vankilan keittiössä – näin rajusti kirvesmurhaaja pahoinpiteli Milan Jaffin

Video ei herkille: Näin rajusti kirvesmurhaaja pahoinpiteli Milan Jaffin vankilan keittiössä 0:59
Video ei herkille: Näin rajusti kirvesmurhaaja pahoinpiteli Milan Jaffin vankilan keittiössä

Valvontakameratallenteet näyttävät, miten kirvesmurhaaja Sampo Jousimaa pahoinpiteli katujengipomona tunnetun Milan Jaffin vankilassa.

Ensin Jaff sai päälleen kattilallisen kiehuvan kuumaa vesiöljyseosta, sitten paikalle rynnänneet vartijat antoivat hänelle sähköä lamauttimella.

Hyökkääjä oli Helsingin Tapaninvainiossa marraskuussa 2021 tapahtuneesta kirvesmurhasta tuomittu Sampo Jousimaa.

Jaff joutui pahoinpitelyn uhriksi Riihimäen suljetussa vankilassa uudenvuodenpäivänä 2023, kun hänet ja Jousimaa oli suljettu vankiosaston keittiöön. 

Jaff sai hyökkäyksessä palovammoja ympäri kehoaan, muiden muassa niskaan, hartiaan, kyynärvarteen, käteen ja alavartaloon. Syvimmät palovammat hän sai kyynärvarteen, niskaan ja käteen. 

Jaffin vammat vaativat sairaalahoitoa.

Hyökkääjä kiisti koko tapahtuman

Jousimaa kiisti rikoksen ja koko tapahtuman.

Koska kumpikaan osapuolista ei juurikaan suostunut puhumaan tapahtumista, Kanta-Hämeen käräjäoikeus teki ratkaisunsa valvontakameratallenteen perusteella.

Vesiöljyseoksen heittämisen jälkeen Jaff hyökkäsi Jousimaan kimppuun. Kaksikko paini keskenään, kun vartijat avasivat keittiön oven ja ryhtyivät rauhoittamaan tilannetta. 

Yksi vartijoista ampui Jaffia sähkölamauttimella. Tämän jälkeen vartijat panivat Jaffin rautoihin ja raahasivat hänet jalasta vetäen ulos keittiöstä.

Myös Jousimaa pantiin rautoihin ja talutettiin ulos keittiöstä.

Käräjäoikeus tuomitsi Jousimaan törkeästä pahoinpitelystä vuodeksi ja 10 kuukaudeksi vankeuteen. Lisäksi  Jousimaa joutuu maksamaan Jaffille 7 500 euroa kärsimys- ja haittakorvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat