Mainos

VIDEO: Ainutlaatuinen video julki - näin harjoittelivat jääkärit 100 vuotta sitten

Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistys on jääkärikoulutuksen 100-vuotisjuhlallisuuksien alla tehnyt arkistoista todellisen löydön. Ennen julkaisematon video vuodelta 1916 kertoo suomalaisten jääkärien koulutuksesta Hohenlockstedt Lagerissa, Saksassa.

– Kyseinen videomateriaali on ollut hallinnassamme, mutta saimme tietää siitä vasta, kun jääkärin jälkeläinen, 92-vuotias Paul von Voss kertoi sattumalta, että kyseinen filmi pitäisi jossain olla, Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistyksen puheenjohtaja Pertti Laatikainen kertoo.

Laatikaisen tietojen mukaan filmiä ei ole näytetty aiemmin. Se digitoitiin jääkäreiden 100-vuotisjuhlallisuuksia varten ja osa siitä näytettiin nyt juhlavieraille ensimmäistä kertaa.

Perinneyhdistys haluaa jakaa tietoa jääkäreistä sekä heidän perinteistään, ja yhdistys halusikin antaa videon oikeudet nimenomaan MTV Uutisille tietoisuuden lisäämiseksi.

– Ei näitä asioita ole tarkoitettu arkistoissa säilytettäväksi, yhdistyksen puheenjohtaja Pertti Laatikainen sanoo.

Hyökkäys- ja ammuntaharjoituksia

Ainutlaatuisella videolla näkyy, kuinka suomalaiset jääkärit harjoittelevat Hohenlockstedt Lagerin koulutuskeskuksessa. Kuvissa harjoitellaan niin hyökkäystä ja ammuntaa, kuin myös tykistön ajamista asemiin hevosilla.

Videolla nähdään myös jääkäreiden ruokailua sekä sulkeisharjoituksia.

Ison joukon äärimmäinen yhtenäisyys kertoo koulutuksen tasosta ja jääkäreiden taidoista.

Vuonna 1916 kuvattu filmi päättyy siihen, kun suomalaisista koottu Kuninkaallinen jääkäripataljoona 27 lähtee koulutuskeskuksesta kohti tositoimia Saksan itärintamalle.

Entisen koulutuskeskuksen alueella, nykyisessä Hohenlockstedtissä järjestetään viikonlopun aikana erilaisia juhlallisuuksia jääkäreiden satavuotisen historian kunniaksi. Suomesta paikalla on iso joukko puolustusvoimien edustajia sekä jääkäreiden perillisiä ja perinneyhdistysväkeä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.