Viaton häävieras sai huudot käsittämättömästä syystä: "Tämä pilasi hänen päivänsä"

Nainen oli valinnut ylleen sinisen puvun, mutta hääpaikalla selvisi, ettei morsian pukeutunutkaan valkoiseen!

Useimmat naisvieraat ymmärtävät, ettei hääjuhlaan kannata valita valkeaa pukua – yleensä valkoinen on varattu morsiamelle. Mutta entä, jos hääpäivän tärkein väri onkin jokin muu? Järkevä morsian ilmoittaisi vierailleen kielletystä väristä. Nimettömän häävieraan kuvaama kauhukokemus Slate.comin kysymyspalstalla kuitenkin kertoo, että asioihin ei aina voi suhtautua "järjellisesti".

Ongelmat alkoivat, kun nimettömänä pysyttelevä nainen oli miehensä seurassa mennyt miehen ystävän häihin. Nainen oli valinnut ylleen sinisen puvun, mutta hääpaikalla selvisi, ettei morsian pukeutunutkaan valkoiseen – hän oli valinnut ylleen sinistä.

– Morsiusneidoilla oli samaa väriä, läheiset perheenjäsenet olivat pukeutuneet samaan väriin. Minulla ei ollut tästä aavistustakaan. Hääkutsuja lukuun ottamatta emme olleet kontaktissa heidän kanssaan, kysyjä kertoo.

Pari oli tavannut hääparin vain kesäisissä grillijuhlissa, jossa he eivät olleet kuulleet sanaakaan pukukoodista.

– Ilmeisesti morsian ohimennen kertoi joillekin ystävilleen, ettei näiden tulisi pukeutua siniseen, enkä minä saanut tätä viestiä. Morsian oli ilmeisesti kauhistunut, koska olin käyttänyt "hänen väriään". Toinenkin nainen käytti sinistä, ja sai saman kohtelun. Vastaanoton alussa hän ryntäsi luoksemme ja sanoi hyvin kovaa, ettei voinut uskoa, että olin pukeutunut hänen väriinsä. Se oli todella noloa, mutta oli hänen hääpäivänsä, joten pyysin anteeksi, sanoin, etten tiennyt asiasta ja että päivä oli kaunis.

"Morsian sai hermoromahduksen, koska hänen ystävänsä oli myös mennyt kihloihin ja suunnitteli järjestävänsä häänsä samana vuonna. Ilmeisesti ensimmäiseksi ehtinyt morsio oli pitänyt koko vuotta omanaan. Hän raivosi, että hänen ystävänsä aikoi naimisiin vain varastaakseen show'n. Ystävän häät eivät olleet edes samaan vuodenaikaan, vaan toiset oli suunniteltu kesäkuulle, toiset lokakuulle."


Lue myös: 10 kauhutarinaa häistä: Näiltä morsiamilta lähti mopo käsistä!

Morsian poistui keskustelusta vihaisena, ja pian hänen tuore aviomiehensä saapui kertomaan, että sininen puku vähensi morsiamen mahdollisuuksia pitää hauskaa.

– Mies halusi tietää, voisinko vaihtaa vaatteita. Ystävä lainasi minulle pitkän, mustan neulepuseron, jonka panin mekon päälle. Myöhemmin morsian osoitti minua (käyttäessään mikrofonia) ja sanoi ”häntä ei ole kutsuttu”. Samana iltana hän tuli taas luokseni kertomaan, miten tämä oli pilannut hänen päivänsä.

Kaaos ei loppunut siihen: seuraavana aamuna kysyjää odotti pitkä valitus vieraiden etiketistä Facebookissa, sekä sähköposti, jossa tuore aviomies vaati naiselta jälleen uutta anteeksipyyntöä. Nainen vastasi viestiin eleettömästi ja liitti mukaan morsiamen valitustekstin, johon hänet oli merkitty.

– Näemme nämä ihmiset uudelleen barbecue-juhlissa noin kuukauden kuluttua (ne ovat meidän luonamme, muuten jättäisin väliin). Mietin, miten hoidan tilanteen, varsinkin, kun sain juuri soiton yhteiseltä ystävältämme, joka kertoi morsiamen soittaneen hänelle nyyhkyttäen siitä, miten tämä todella oli luonut tumman pilven hääpäivän ylle.

"Älä pyydä anteeksi uudelleen"

Kysymyksiin palstalla vastaava Mallory Ortberg pitää morsiamen käytöstä käsittämättömänä.

– Hyvä luoja, tämä nainen on synkeän päättäväinen sen suhteen, että sininen väri on tehnyt juuri hänestä uhrin, Ortberg ihmettelee.

Hän myöntää, että omissa grillijuhlissa vieraita on vaikeampi vältellä, mutta ainakin illan isännillä on jatkuvasti syy käydä tarkistamassa grillin tilanne tai paeta tilanteesta muulla tavalla.

– Ja jos hän tai hänen miehensä yrittävät taas raahata esiin sinisen kuolemansyntisi, voit vaihtaa aihetta geneerisesti ja iloisesti, poistua tilanteesta ja muistuttaa itsesi siitä, ettet kutsu näitä känkkäränkkiä tuleviin grillijuhliin, Ortberg neuvoo.

– Älä pyydä anteeksi uudelleen, äläkä elätä heidän tulevia valituksiaan. Ja oman mielenterveystesi vuoksi, piilota tai poista heidät Facebook-kavereista.

Lähde: Slate

***

0:40

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja