Vettel naureskeli Buttonin varikkomokalle

Hallitsevan maailmanmestarin Sebastian Vettelin voittokulku formula ykkösten MM-sarjassa katkesi Kiinan GP:ssä. Kahden pysähdyksen taktiikalla ajanut Red Bull -kuljettaja taisteli kuitenkin maaliin toisena ja kasvatti MM-pistejohtoaan.

Vettel putosi lähdössä molempien McLaren-kuljettajien taakse. Ensimmäisten varikkopysähdysten yhteydessä saksalainen onnistui ohittamaan Jenson Buttonin, kun tämä erehtyi ajamaan ensin Red Bullin varikkoruutuun miesten tulless peräkkäin varikolle.

- Oli aikamoinen yllätys, kun Jenson ajoi edeltäni varikkoruutuuni! Toivoin vain, että hän jatkaisi matkaa. Meille kävi samoin pari vuotta sitten Toro Rosson kanssa. En tiedä, mikä meidän varikkoruudussa vetää puoleensa, Vettel naureskeli kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

- Onneksi sillä ei ollut vaikutusta ja mekaanikot pitivät päänsä kylmänä, Vettel jatkoi.

McLaren-kuljettajien valitsema kolmen pysähdyksen taktiikka osoittautui kuitenkin toimivammaksi, ja Lewis Hamilton ohitti Vettelin vain viisi kierrosta ennen maalia.

- Yritimme pitäytyä kahden pysähdyksen taktiikassa, mutta toisen stintin olisi ehkä pitänyt olla vähän pidempi. Lopussa kovilla renkailla oli vaikeaa. Näin Lewisin tulevan koko ajan lähemmäksi. Yritin puolustaa sijoitustani niin hyvin kuin pystyin menettämättä liikaa aikaa takana tuleviin kuljettajiin verrattuna. Hän pääsi kuitenkin helposti ohi, Vettel kuvaili.

Tilannetta hankaloitti se, että Vettelin radioyhteys varikolle oli poikki suurimman osan kilpailusta.

- Yleensä vastaavassa tilanteessa vaihdetaan ajatuksia siitä, minkälaisessa kunnossa renkaat ovat ja mitä muut kuljettajat tekevät. Esitin paljon kysymyksiä, mutta en saanut niihin vastauksia! Meillä oli kommunikaatio-ongelma ja lisäksi jonkin verran ongelmia Kersin kanssa, Vettel kertoi.

Saksalaiskuljettajalla oli kaikesta huolimatta syytä olla tyytyväinen päiväänsä.

- Tämä oli meille vaikea kilpailu. Teimme muutamia virheitä ja meillä oli pieniä ongelmia, mutta silti ylsimme toiseksi, Vettel kiteytti.

Vettel ohittaa Hamiltonin, Button töppöilee varikolla. Katso video Katsomo.fi:stä:

Lue myös:

    Uusimmat