Vettel haluaa selvittää välit – Hamiltonilta todella tyly vastaus

Ferrarin Sebastian Vettel haluaisi keskustella rauhassa Lewis Hamiltonin kanssa, mutta Mercedes-kuskia ei moinen pahemmin kiinnosta.

Kaksikon välillä roihahti sunnuntaina Azerbaidzhanin GP:ssä, kun Vettel ajoi Hamiltonin perään turva-autotilanteessa. Vettel koki, että Hamilton olisi hidastanut mutkassa tarpeettoman paljon ja kävi ajamassa Hamiltonin kylkeen samalla kun viittoi käsillä tyytymättömyytään.

Hamilton kutsui Vettelin tekoa epäkunnioittavaksi, vaaralliseksi ja oksettavaksi. Vettel painotti kisan jälkeen, ettei hänellä ole mitään Hamiltonia vastaan.

– Kunnioitan häntä paljon sen vuoksi, millainen kuljettaja hän on, Vettel totesi.

Hän sanoi, ettei heti kisan jälkeen ole oikea aika puhua.

– Selvitän asian hänen kanssaan ja menemme eteenpäin. Ehkä en ole kovin fiksu, mutten ole monimutkainenkaan. Olen halukas selvittämään tämän hänen kanssaan. En kyllä usko, että on paljon selvitettävää, Vettel totesi.

Hamilton ei selvästikään ollut ainakaan tunnekuohussa valmis allekirjoittamaan Vettelin kahta viimeistä lausetta. Häntä ei ilmanputsauskeskustelu kiinnosta.

– Ensinnäkään hänellä ei ole minun puhelinnumeroani. Minä aion hoitaa puhumiseni radalla, se on tärkeintä.

– Nyt tapahtui näin, se ei ollut oikein, mutta isoin juttu minulle oli se, että hävisin kisan päätuen vian vuoksi. Minä ajattelen vain sitä, että saan ajatukseni kasaan. Haluan tuhota seuraavat 12 kisaa. Haluan voittaa kaikki 12 kilpailua, Hamilton totesi.

Vettel sanoi, että hän ei ajanut Hamiltonin kylkeen tahallaan, vaan osuma johtui siitä, että hän nosti kätensä ratista ja yritti viestittää Hamiltonille, ettei hänen aiempi tekonsa ollut oikein. Hamilton ei uskonut selitystä.

– Me olemme maailmanmestareita, parhaita kuljettajia maailmassa. Ehkä jos ajaa tiellä ja laittaa käden ikkunasta viittoillakseen, voi vähän suistua oikealle. Mutta meille ei käy niin, me olemme ajaneet vuosia eikä meille vain käy niin, Hamilton totesi.

Vaikka Hamilton oli tuohtunut Vettelin käytöksestä, hän nosti esiin sen hyvän puolen. Puheisiin nousi viime vuoden Meksikon GP, jonka aikana Vettel haistatteli kisajohtaja Charlie Whitingille.

– Jos miettii mitä hän sanoi välillä radiossa viime vuonna, me kaikki tiedämme millainen hän voi olla. En ikinä ajatellut, että tällaista kävisi tänään, mutta tallina voimme katsoa positiivista puolta. Hän on selvästi paineen alla, eikä se ole huono juttu. Tämä osoittaa, että paine voi vaikuttaa parhaisiinkin, Hamilton sanoi.


Lähteet: motorsport.com, autosport.com, ESPN F1

Lue myös:

    Uusimmat