Vettel kiemurteli kovan painostuksen alla – ei ottanut vastuuta Hamiltonin taklaamisesta

Sebastian Vettel ei myöntänyt tuoreeltaan, että olisi ajanut tahallaan Lewis Hamiltonin kylkeen Azerbaidzhanin GP:ssä.

Vettel ajoi Hamiltonin perään turva-auton takana. Hän syytti Hamiltonia turhasta hidastamisesta. Vettel suivaantui, ajoi Hamiltonin rinnalle ja kolautti autojen renkaat yhteen. Vetteliltä udeltiin tapahtumien kulusta.

– Te näitte kyllä, Vettel totesi.

– Johtaja määrää vauhdin (turva-auton takana), hän johti ja hidasti kovaa. Minä jarrutin heti, mutten pysähtynyt ajoissa ja osuin hänen peräänsä. Se oli tarpeetonta, Vettel jatkoi.


Hamiltonin data osoitti, ettei hän hidastanut vauhtiaan. Britti syytti Vetteliä huonon esimerkin antamisesta nuorille. Kun Vetteliltä kysyttiin asiasta, hän oli todella pitkään hiljaa ja sanoi, että F1 on aikuisille.

– Kuten sanoin, se aiempi liike ei ollut tarpeellinen. Se vaurioitti minun etusiipeä ja myös hänen peräpäätään. Se ei ollut oikea tapa, Vettel sanoi ja väisti kysymyksen omasta vastuustaan.

Oliko yhteentörmäys sivulta tahallinen?

– Ajoin rinnalle, sitten osuimme vähän. Menin vierelle nostamaan kättäni, en näyttänyt keskisormea tai mitään. Halusin sanoa, ettei se ollut oikein.

Oliko osuma tahallinen?

– Uskon.. en tiedä.. en usko, että hän jarrutestasi minua tahallisesti, hän ei ole sellainen, mutta siinä kävi niin.

Voiko vastaamattomuudestasi päätellä, että se oli tahallista?

– Ajoin rinnalle ja nosti käteni sanoakseni, ettei noin tehdä. Sain autooni vauriota, hän maksoi myös hinnan. Lopulta en ole samaa mieltä saamastani rangaistuksesta. Molempia olisi pitänyt rangaista, Vettel totesi.

Hamilton saapui C Moren haastatteluun ja kysyttäessä sitä, mitä Vettelin päässä mahtoi liikkua, ei britti voinut kuin pyöritellä päätään.

– Pitää kysyä häneltä, Hamilton totesi.

Hamilton sanoi, että hän oli ajanut mutkassa tismalleen samoin kuin aiemmilla kierroksilla ja sälytti vastuun Vettelille.

Vettel oli kisassa lopulta neljäs ja Hamilton viides. Kansainvälisen median haastattelussa Hamilton tiivisti kantansa osuvasti, 10 sekunnin aikarangaistus Vettelille ei ollut hänen mielestään oikea.

– Miten voi tehdä tuollaista ja olla kisassa neljäs? En tiedä...

Lue myös:

    Uusimmat