Veteraanien rintamalisä yli kaksinkertaistuu 50 eurosta 125 euroon

Veteraanien rintamalisä nousee 125 euroon kuukaudessa. Rintamalisä on nykyisin 50,19 euroa.

Kaikki eduskuntaryhmät ovat päättäneet asiasta yhdessä. Ryhmät ovat sitoutuneet siihen, että korotuksen edellyttämät lakimuutokset viedään eduskunnassa läpi kuluvan syksyn aikana. Hallitus on sitoutunut huomioimaan kustannukset valtion talousarvion täydentävässä esityksessä. 

Muutos on tarkoitus saada voimaan mahdollisimman nopeasti. Kelan tietojärjestelmiin tehtävät muutokset vievät jonkin verran aikaa. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sanoi tiedotustilaisuudessa, että muutos tulee voimaan todennäköisesti ensi vuoden huhtikuussa. 

Rintamalisää maksetaan henkilöille, joilla on rintama-, rintamasotilas-, veteraani- tai rintamapalvelustunnus tai todistus osallistumisesta miinanraivaustehtäviin vuosina 1945–1952. Toisen maailmansodan veteraaneja on jäljellä noin 8000.

–  Koska polvi pienenee, on viimeisiä hetkiä tehdä päätöksiä, jolla varmistetaan, että pystymme huomioimaan veteraanisukupolvet arvokkaasti heidän uhrauksiaan kunnioittavalla tavalla, ryhmät ilmoittavat tiedotteessa.

Päätös pohjautuu veteraaniliittojen valtuuskunnan vetoomukseen veteraanien aseman parantamisesta.

Samalla ryhmät esittävät, että vaikeavammaisten sotainvalidien aviopuolisoiden kuntoutusoikeutta parannetaan. Oikeuteen liittyvää haittaraja-astetta aiotaan laskea 50 prosentista 30 prosenttiin, jolloin se on sama kuin leskillä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja