Vesitesti: Galaxy S7 Edge ja Philips Aquatunes-kaiutin suihkussa

Putoaminen vesilammikkoon tai vessanpönttöön tuhoaa tehokkaasti kalliin kännykän. Onneksi monet valmistajat ovat alkaneet kiinnittää huomiota puhelimien vesitiiviyteen.

Samsungin uudet lippulaivapuhelimet Galaxy S7 ja Galaxy S7 Edge ovat IP68-merkinnällä varustettuja, eli niiden ei pitäisi pulahdusta veteen pelätä.

Moni ei kuitenkaan viitsi pelkän kokeilun takia testata kalliin laitteensa vesitiiviyttä. Eikä tämä turhan takia ole kannattavaakaan, koska huipputekniikka ja vesi ovat aina huono yhdistelmä. Jos vesitiivis kännykkäsi on päässyt esimerkiksi tipahtamaan lattialle jossain vaiheessa (kuten kaikki kännykät joskus putoavat), niin tämäkin on saattanut vaikuttaa laitteen tiiviyteen. 

MTV Digi päättikin tekeekin vesitiiviystestin puolestasi. Otimme kokeiluun Galaxy S7 Edge-mallin ja testasimme miten se pärjää veden varaan joutuessaan.

Mukaan vesitiivis suihkukaiutin äänentoistoa tukevoittamaan

Kännyköiden omat kaiuttimet ovat musiikin kuunteluun pääsääntöisesti melko huonoja. Otimmekin vesitestiimme mukaan Galaxy S7 Edgen rinnalle bluetooth-yhteyttä käyttävän vesitiiviin Aquatunes-suihkukaiuttimen. 

Philipsin ja Grohen kehittämän Aquatunes on ladattava kaiutin, jonka voi kiinnittää suihkutankoon. Vedenpitävä kaiutin on muotoiltu kiinnostavasti aivan suihkusuuttimen muotoiseksi. 

Kuoren materiaali on tukevaa muovia. Kaiuttimesta löytyy virtakytkimen ja bluetooth-painikkeen lisäksi äänenvoimakkuussäätimet, sekä musiikkikappaleiden selaamisen mahdollistavat painikkeet.

Bluetooth yhteyden tekeminen kännykkään sujuu erittäin helposti. Äänenlaatu on kaiuttimen pieneen kokoon nähden yllättävän hyvä ja ääneen on saatu syvyyttä. Äänenlaatua voikin luonnehtia varsin mainioksi. 

Kaiuttimelle luvataan yhdellä lautauksella jopa yli kahdeksan tunnin soittoaika, eli sitä ei tarvitse laittaa lataukseen joka suihkukerran jälkeen.

Luontevaa suihkukäyttöä ajatellen yksi pikku ongelma - vesi

Kokeilumme perusteella sekä Galaxy S7 Edge, että Aquatunes-kaiutin kestävät mainiosti vettä. Mutta suihkukäyttöä ajatellen kummassakin laitteessa on ongelmansa.

Kun vesitipat valuvat kännykän näytöllä, niin kännykkä tulkitsee ne kosketuksiksi. Valuvat pisarat tekevätkin puhelimeen jatkuvasti lukuisia virhevalintoja ja pyyhkäisyjä. Tässä mielessä kännykän käytöstä tulee käytännössä mahdotonta juoksevan veden alla. 

Kun vesi pääsee kännykän kaiutinelementtiin, niin tämä vaikuttaa äänentoistoon. Ääni menee mumisevaksi ja särölle, kunnes kaiutin on jälleen riittävän kuiva.

Samalla tavalla vesi vaikuttaa myös Aquatunes-kaiuttimen äänentoistoon. Yksittäiset tipat eivät äänentoistoon vaikuta, mutta jos vettä suihkuaa suoraan kaiutinelementtiin, niin ääni heikkenee radikaalisti. Todettakoon kuitenkin, että normaalissa suihkukäytössä tämä ei ole ongelma, sillä harvalla tulee tarvetta suihkuttaa vettä suoraan kaiutinelementtiin.

Johtopäätökset - kokeilun laitteet tekevät sen, minkä lupaavatkin

Galaxy S7 Edgen vesitiiviys tekee sen minkä lupaakin: se suojaa laitetta hyvin kosteudelta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että laitetta olisi suunniteltu käytettäväksi vedessä. 

Samoin Aquatunes on lupaustensa arvoinen. Sen avulla kännykän musiikkikirjastot ovat kuunneltavissa langattomasti suihkussa ja pitkän langattoman kantaman ansiosta itse kännykän voi jättää suosiolla vaikkapa viereiseen huoneeseen turvaan kosteudelta.

Äänenlaatu on kaiuttimen kokoon nähden hyvä, kunhan vettä ei ala suihkimaan suoraan kohti kaiutinverkkoa.

Suihkutangosta irroitettuna Aquatunes toimii myös kompaktin kokoisena matkakaiuttimena.

Lue myös:

    Uusimmat