Mainos

Vesiskootterikauppa sai potkua helteisestä kesästä – kasvua tänä vuonna lähes 50 prosenttia

Lämpimät säät ovat näkyneet vesijettien kaupassa melkoisena piikkinä. Trafin tilastojen mukaan vesijettien ensirekisteröinnit kasvoivat tammi-heinäkuussa lähes 50 prosenttia edellisvuodesta.

Vuoden seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana Suomessa rekisteröitiin 908 vesiskootteria. Viime vuoden tammi-heinäkuussa vesijettejä rekisteröitiin 617.

Koko viime vuonna Suomessa ensirekisteröitiin 692 vesiskootteria, joten tänä vuonna tuhannen vesijetin raja voi hyvinkin mennä rikki.

Suomalaista venealaa edustavan Finnboatin toimitusjohtajan Jarkko Pajusalon mukaan kasvua on lämpimän sään ohella vauhdittanut hintojen lasku. Pajusalo pitää vesijetteilyä hyvänä tapana aloittaa vesillä liikkuminen.

– Vesijeteistä on tullut esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Britanniassa entry level -tyyppisten veneiden korvaaja. Se sopii nuorille budjettiin ja on tietysti harrastuksenakin nopea ja hauska, Pajusalo sanoo.

Äänekkäät vesijetit närkästyttävät toisinaan

Vesiskootterista on luontevaa siirtyä isompiin aluksiin.

– Kun tottuu liikkumaan vesillä ja perhettä alkaa kertyä, niin varmaankin moni alkaa sitten harkita veneen ostamista, Pajusalo sanoo.

Äänekkäät vesijetit aiheuttavat joskus närkästystä mökkeilijöissä ja toisissa vesilläliikkujissa. Pajusalon mukaan tilanne on kehittymässä parempaan suuntaan.

– Uusissa malleissa desibelit ovat jo huomattavasti alhaisempia kuin mitä ne ovat joskus olleet.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja