Mainos

Vesi keitettävä edelleen Jyväskylän Korpilahdella

Vedenkeittokehotus Jyväskylän Korpilahdella jatkuu edelleen.

Terveydensuojeluviranomainen antoi Korpilahdelle vedenkeittokehotuksen viime perjantaina, sillä vesiverkoston veden laadussa havaittiin ongelmia.

Perjantaina aloitettu vesiverkoston klooraus hypokloriitilla etenee Jyväskylän Energian mukaan odotetusti, mutta ei vielä mahdollista keittokehotuksen kumoamista.

Korpilahden vedestä on löytynyt koliformisia pesäkkeitä, joiden löytyminen on yleensä osoitus pintavesien pääsystä vesiverkostoon. Perjantaina peitettiin pressuilla Korpilahden ylävesisäiliön katto, jonka kautta sadevettä epäiltiin tihkuneen säiliöön.

Vedenkeittokehotus on edelleen voimassa Korpilahdella sekä seuraavissa vesiosuuskunnissa: Moksin vesiosuuskunta, Etelä-Korpilahden vesiosuuskunta, Kärkisten vesiosuuskunta ja Korpilahden Hyrkkölän vesiosuuskunta.

Keittokehotus on voimassa toistaiseksi ja sen päättymisestä ilmoittaa terveydensuojeluviranomainen. Asiasta tiedotetaan tiedotusvälineiden välityksellä sekä Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän Energian nettisivuilla osoitteissa www.jyvaskyla.fi ja www.jenergia.fi.

Eri puolelta vesiverkostoa sekä raakavedestä otetaan tänään lisänäytteitä. Vesinäytteiden tuloksista tiedotetaan keskiviikkona.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.