Vesa-Matti Loirista julkaistaan poikkeuksellinen dokumentti – läheiset ystävät ja kollegat pääsevät ääneen

Laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri on kuollut – katso, kuinka hienon uran hän teki 4:57
Laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri teki hienon uran. Katso videolta Loirin uran huippukohdat!

VESKU – naurun ja surun kulkuri -dokumentissa Vesa-Matti Loirin rinnalla kulkeneet ihmiset kertovat suomalaisten rakastamasta taitelijasta, ystävästään ja työkaveristaan.

Elokuussa menehtyneestä näyttelijälegenda Vesa-Matti Loirista nähdään MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 17. joulukuuta VESKU– naurun ja surun kulkuri -dokumenttielokuva. MTV Uutisten toimittaja Kari Pyrhösen käsikirjoittaman ja ohjaaman dokumentin kerrotaan olevan kuvaus taiteilijasta, joka oli paitsi suomalaisia naurattanut koomikko, myös monipuolinen muusikko ja vakavasti otettava näyttelijä. 

– Vesa-Matti Loiri on MTV:n historian kirkkain tähti, ellei jopa suomalaisen populaarikulttuurin suurin tähti. Vesku on populaarikulttuurimme Paavo Nurmi. Vesku on poissa, mutta hänen merkitystään ei pidä koskaan unohtaa. Kuvaavaa on se, että tieto hänen kuolemastaan oli pysäyttävä ja median ykkösuutinenPyrhönen kuvailee tiedotteessa.

Dokumentissa pureudutaan muun muassa siihen, miten Loirin ikimuistoiset sketsihahmot syntyivät, mitä taiteilija itse ajatteli legendaarisesta Uuno Turhapurosta ja miksi vakavien roolien puolesta piti taistella. Lisäksi dokumentissa pohditaan, miksi ainutlaatuisen koomikon maine oli lopulta asia, jota Loiri toisinaan häpesi.

Ääneen pääsevät Loirin ystävät ja kollegat. Dokumentissa kuullaan muun muassa Loirin kummitytön, niin ikään näyttelijänä tunnetun Kiti Kokkosen sekä Loirin pitkäaikaisten näyttelijäkollegoiden Heikki Kinnusen, Vesa Vierikon ja Hannele Laurin ajatuksia Loirista ja tämän urasta. Lisäksi dokumentissa nähdään myös arkistojen aarteita vuosikymmenten takaa.

Dokumentin sävy kiteytyy sen nimeen. Vesku oli elämässään naurun ja surun kulkuri. Hän oli uskomattoman taitava ja monipuolinen näyttelijä ja samalla ihminen, joka antoi niin sielunsa kuin ruumiinsakin taiteelle sekä yleisölle, Pyrhönen toteaa.

VESKU – naurun ja surun kulkuri julkaistaan MTV Katsomossa 17.12. ja nähdään MTV3-kanavalla samana päivänä kello 21.

Lue myös:

    Uusimmat