Kiti Kokkonen muistelee uutuusdokumentissa kummisetäänsä Vesa-Matti Loiria: "Hän soitti minulle elämäni vaikeimmassa paikassa"

1:30
VESKU – naurun ja surun kulkuri -dokumentissa Vesa-Matti Loirin kummityttö, näyttelijä Kiti Kokkonen kertoo, millainen tuki ja turva Vesku oli hänelle.

VESKU – naurun ja surun kulkuri -dokumentissa Vesa-Matti Loirin rinnalla kulkeneet ihmiset kertovat suomalaisten rakastamasta taitelijasta, ystävästään ja työkaveristaan. Kiti Kokkonen muistelee dokumentissa kummisetäänsä lämpimästi. 

Elokuussa menehtyneestä näyttelijälegenda Vesa-Matti Loirista nähdään MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 17. joulukuuta VESKU– naurun ja surun kulkuri -dokumenttielokuva. MTV Uutisten toimittaja Kari Pyrhösen käsikirjoittaman ja ohjaaman dokumentin kerrotaan olevan kuvaus taiteilijasta, joka oli paitsi suomalaisia naurattanut koomikko, myös monipuolinen muusikko ja vakavasti otettava näyttelijä. 

Dokumentissa Loirin kummityttö, näyttelijä Kiti Kokkonen kertoo, millainen tuki ja turva Vesku oli hänelle. Kiti Kokkosen isä Ere Kokkonen menehtyi 70-vuotiaana vaikean sairauden jälkeen vuonna 2008. Kiti Kokkonen on kertonut, että isän menetys on ollut hänen elämänsä vaikeimpia hetkiä. 

– Sanoinkin muistopuheessa, että vaikka kummilusikat jäivät saamatta, Vesku soitti minulle elämäni vaikeimmassa paikassa. Kun isäni menehtyi ja oli mennyt hetki aikaa. Juuri oikeaan hetkeen sain puhelun häneltä. Sitä pidän kovin arvokkaana. Hän oli tosi lempeä ja lohdullinen. Hänen maailmankatsomuksensa lohdutti minua sillä hetkellä paljon. Tuntui kuin olisin saanut isäni lähemmäs vähäksi aikaa, Kokkonen muistelee. 

Dokumentissa Kiti Kokkonen kertoo myös, millainen rooli Uuno Turhapuro -elokuvilla oli hänen lapsuudessaan. Suomen merkittävimpiin ja suosituimpiin elokuvaohjaajiin kuulunut Ere Kokkonen ohjasi lukuisi Turhapuro-elokuvia. Kiti Kokkonen kertoo, että muistaa, kun koko perhe lennätettiin Espanjaan lomalle. 

– Sitten yhtäkkiä tajusinkin, että täällähän kuvataankin Uuno Espanjassa -elokuvaa eikä ollakaan lomalla, Kiti Kokkonen naurahtaa. 

VESKU – naurun ja surun kulkuri julkaistaan MTV Katsomossa 17.12. ja nähdään MTV3-kanavalla samana päivänä kello 21.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja