Vesa-Matti Loirin Ukko-poika kertoo Seiskalle, miksei tullut isänsä hautajaisiin

Laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri on kuollut – katso, kuinka hienon uran hän teki 4:57
Laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loirin kuoleman vuosipäivä on 10. elokuuta – katso, kuinka hienon uran hän teki.

Ukko Loiri kertoi Seiskalle, miksei hän osallistunut isänsä vuosi sitten järjestettyihin hautajaisiin.

Näyttelijä-koomikko-muusikko Vesa-Matti Loiri menehtyi 77-vuotiaana 10. elokuuta 2022, ja hänet siunattiin viimeiselle matkalleen toiveidensa mukaisesti Helsingin Johanneksenkirkossa 20. syyskuuta 2022.

Edesmenneen viihdelegendan hautajaisiin osallistuivat muun muassa Loirin Jenni-tytär, 44,  ja Sampo-poika, 27, joka oli yksi isänsä arkunkantajista. Loirin vanhinta elossa olevaa poikaa Ukkoa, 28, ei hautajaisissa kuitenkaan nähty. 

Nykyisin Amsterdamissa asuva Ukko kertoo Seiskalle, ettei osallistunut isänsä hautajaisiin työkiireiden vuoksi. Hän kertoo lehdelle työskentelevänsä päivät baarimikkona ja viettävänsä vapaa-aikaansa biittejä tehden ja räpäten.

– En tullut hautajaisiin, koska olin oikeasti juuri saanut töitä, ja musajuttujenkin kanssa oli kiireitä. Veskukin aina sanoi, että älä turhaan tule hautajaisiin, enhän mäkään ole enää siellä paikalla, Ukko sanoo Seiskalle.

Ukon Seiskalle kertoman mukaan myös median paikallaolo vaikutti siihen, ettei hän saapunut isänsä hautajaisiin. Loirin omaiset toivoivat, että siunaustilaisuus vietettäisiin vain läheisten ja kutsuttujen läsnä ollessa, mutta hyväksyivät toimittajia kirkkoon seuraamaan siunaustilaisuutta.

– Kuulin myös, että paikalle tulee lehdistöä. Mietin, miksi tuhlaisin rahojani lentolippuun, olisin poissa töistä ja sitten itkisin jossain lehtikuvissa. Paitsi en varmaan olisi edes itkenyt, Ukko sanoo Seiskalle.

Ukko kertoo Seiskalle, että hän rehellisesti sanottuna odotti isänsä kuolemaa reilusti yli kymmenen vuotta, sillä tämä oli välillä hyvin huonossa kunnossa.

– Faija oli kaiken lisäksi jo vanha mies. Hän eli pitkän ja hyvän elämän, Ukko sanoo.

Ukko tapasi isänsä viimeisen kerran pari kuukautta ennen tämän kuolemaa, mutta kaksikko puhui myöhemmin vielä monta puhelua. Ukko kertoo Seiskalle, että hänellä ja isällään oli vahva henkinen yhteys, ja että isästä jäi Ukolle pelkkiä hyviä muistoja,

Lue myös:

    Uusimmat