Vesa-Matti Loiri muistutti räppäri Brädiä papasta – tatuoinut Loirin tulkitseman runon itseensä

Laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri on kuollut – katso, kuinka hienon uran hän teki 4:57
Taiteilija Vesa-Matti Loiri teki pitkän ja menestyksekkään uran.

Rap-artisti Brädillä taiteilija Vesa-Matti Loiri kulkee tietyllä tapaa iholla mukana.

Rap-artisti Brädi, eli Kari Härkönen, muisteli edesmennyttä Erkki-pappaansa Vesa-Matti Loirin poismenon myötä. Loiri muistutti varsinkin vanhemmiten Brädiä hyvin vahvasti isoisästään.

– En tiedä miksi, ei heissä oikeasti kai niin paljon samaa ollut, mutta kun Vesku lauloi, musta tuntui, että Erkki-pappa laulaa minulle. Tämä on aina tuonut vähän extraa rakkauteeni taiteilijan musiikilliseen puoleen, Brädi kirjoitti Instagramissa 10. elokuuta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. 

Brädi kirjoitti Loiristaan jakamansa kuvan kommenteissa, että hänellä on potrettitatuointi papastaan, jonka alapuolella on teksti ”Elegia”. Sana viittaa Loirin tulkitsemaan lauluun, jonka tekstinä on kirjailija Eino Leinon samanniminen runo. Tuo runo oli artistin papan lempiruno. Loiri tulkitsi Leinon runoja kappaleiksi albumin verran vuonna 1978.

Näin kuuluu Elegian ensimmäinen säkeistö:

”Haihtuvi nuoruus niin kuin vierivä virta
Langat jo harmaat lyö elon kultainen pirta
Turhaan, oi turhaan tartun ma hetkehen kiinni
Riemua ei suo rattoisa seura, ei viini”

Rap-artistille Loiri on ollut aina olemassa ja hänellä on ollut merkillisen syvä suhde taiteilijaan.

– Lapsuuden naurattaja ja aikuisuuden itkettäjä, siis hyvällä tavalla. Minulla on ollut aina merkillisen syvä side Veskuun, vaikka mestaria en ole tavannutkaan kuin yhden ainoan kerran. Valokuvaa en rohjennut pyytää, mutta sain sentään kiitettyä miestä kaikesta meille suomalaisille tekemästään, Brädi kirjoitti.

Brädillä on tatuointeja enemmänkin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Brädi uskoo, ettei nykyajan pirstaloitunut internet-kulttuuri enää luo yhtä suurta taiteilijaa kuin Loiri oli.

– On vaikea verrata Veskua keheenkään, sillä vastaavaa ei ole ollut, eikä tule. Ehkä Rautavaara? Tapsa, Vesku…eikä nykypäivän pirstaloitunut internet-kulttuuri varmasti kykene tuomaan listaan jatkoa. Ei vastaavaa koko kansan rakastamaa ikonista monitaituria. Kiitos, Vesku, minulle olit suurin, Brädi päätti kirjoituksensa.

Lue myös:

    Uusimmat