Vertasimme naisen arkea Suomessa ja Indonesiassa – kumpi voitti?

Miltä arki oikeasti näyttää paratiisissa? Selvitimme, millaista on asua lokakuussa päiväntasaajalla!

Kaamoksen keskellä moni haaveilee hypystä auringon lämpöön ja etelän iloihin. Miltä arki oikeasti näyttää paratiisissa? Vertasimme lokakuista päivää Indonesiassa ja Helsingissä.

Suomalaista lokakuuta kuvasi toimittaja Maria Aarnio, 30. Indonesialaisen päivän tarjosi Emmi Hyvärinen, entinen mediamyyjä, nykyinen sukellusyrittäjä.

– Olen 27-vuotias sukellusyrittäjä Keski-Sulawesissa. Olen asunut enemmän ja vähemmän Aasiassa viimeiset viisi vuotta. Lähdin Suomesta mediamyynnin tehtävistä tekemään divemaster-harjoittelua, ja näin monen mutkan kautta olen päätynyt Indonesiaan. Avasimme mieheni kanssa pari kuukautta sitten sukelluskeskuksen Sulawesin huikeisiin maisemiin, Hyvärinen kuvaa.

Arkea eri puolilla maailmaa

Aamu

Hyvärinen: Aamulla herään Keski-Sulawesissa lähes autiolla tulivuorisaarella. Herään auringonnousuun noin kuudelta aamulla. Talvella ja kesällä lämpö on siinä 30–32 asteen tienoilla. Olemme kahden kilometrin päässä päiväntasaajasta, joten lämpötila on hyvin tasainen.

Aamupalan syön meren rannalla avoravintolassamme. Aamupalani koostuu itsetehdystä hiivaleivästä ja saaren hedelmistä, sekä paikallisesta teestä ripauksella sokeria.

Aarnio: Aamulla herään kuuden ja seitsemän välillä. Ulkona on niin pimeää, etten saa maisemista oikein kuvaakaan. On kuin heräisi yöllä.

Aamupalaksi nautin yleensä kahvia ja hedelmän tai maitotuotteen. Aamupala hoituu työpisteessäni. Hassua huomata, että syömme kummatkin hedelmän aamulla!

Työpäivä

Hyvärinen: Työmatkani on hyvin lyhyt, pari askelta sukelluskeskukseen, ja 5–10 minuutin venematka sukelluskohteille. Meillä on nyt 31 astetta, ja veden lämpötila on 29 astetta.

Työkseni opetan matkaajille sukeltamista, ja sukellan myös jo kokeneiden sukeltajien kanssa toinen toistaan mahtavimmalla sukelluskohteilla.

Aarnio: Työmatkani hoituu bussilla tai junalla. Julkinen liikenne toimii pääkaupunkiseudulla hyvin, matkaan menee vähintään 40 minuuttia. Ihanaa, kun ei itse tarvitse ajaa! 

Teen toimittajantyötä avokonttorissa tietokoneella. Näen ulos viereisestä ikkunasta, mutta aurinkoa kohtasin viimeksi viikon alussa. Syystalvi on ollut leuto, eikä täällä ole kylmä!

Töissä syön työpaikkaruokalassa, tai nautin eväitä. Nyt oli vuorossa työpaikkalounas työtovereiden kanssa.

Arki-ilta

Hyvärinen: Töiden jälkeen lepäilen riippumatossa, luen hyvää kirjaa ja annan ajatuksen viedä. Nautin todella rauhallisesta elämästä saarella.

Illalla syömme lounasta yhdessä vieraiden kanssa merinäköala-ravintolassamme ja juttelemme päivän sukelluksista.

Nukahdan noin kymmeneltä, kun sammutamme generaattorin ja täysikuu kajastaa kirkkaiden tähtien kanssa!

Aarnio: Töiden jälkeen käyn harrastuksissa, vapaaehtoistyössä tai kävelen. Näen ystäviä, usein menen myös suoraan kotiin. Katson sarjoja, siivoilen ja luen blogeja. Selaan redditiä. Syön illallista sohvalla.

Menen nukkumaan noin kello 22.  Luen kirjaa sängyssä ja täytän ristikkoa, kunnes nukuttaa. Nukahdan pimeyteen, joka tosin on yleensä koittanut jo siinä vaiheessa, kun pääsen töistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja