Mainos

Verstappen sivuuttaa henkisen valmennuksen – "Jos olet heikko päästäsi, sitä puolta voi kehittää"

F1-sarjan Red Bull -tallissa kilpaileva Max Verstapen kertoo, ettei hän uhraa ajatustakaan henkisen puolen valmennukselle ja keskittyy vain nauttimaan työstään.

MAINOS

F1-kausi C Morella

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Moni kuljettaja on uransa aikana joutunut painiskelemaan myös mentaalipuolen asioiden kanssa, mutta sarjan tulevaisuuden maailmanmestariksi povattu hollantilainen vakuuttaa keskittyvänsä vain olennaiseen.

- En koskaan ajattele asioiden henkistä puolta, koska minulla ei ole ollut mitään ongelmia. Jos olet hieman heikko päästäsi, niin sitä puolta voi kehittää, mutta se ei ole koskaan vahvuutesi, Verstappen kertoi The Guardianin haastattelussa.

- Monet kysyvät minulta, mitä menestyminen formula ykkösissä vaatii henkisesti? Siihen vastaan: mitä tarkoitat henkisesti? Minä vain nautin ja ajan niin kovaa kuin pystyn. Monet kuitenkin pitävät psykologiaa todella isona asiana, mutta minulle se ei ole välttämätöntä, Verstappen jatkoi.

Viime kaudella Verstappen jäi epäluottavan autonsa kanssa radan varteen peräti seitsemän kertaa, mutta loppukauden kaksi osakilpailuvoittoa Malesiassa ja Meksikossa sivelivät balsamia haavoihin. Hollantilaisen usko omaan osaamiseensa ei kuitenkaan horjunut.

- Sinun täytyy aina uskoa itseesi, mikä asia on minulla ollut kunnossa jo kartingista lähtien. Ehkä se oli silloin kuitenkin helpompaa, koska voitin paljon kisoja, eikä minun täytynyt koskaan epäillä itseäni.

- En koskaan ollut yksi niistä kavereista, jotka kysyivät, onko kaikki vielä kunnossa? Olenko tarpeeksi hyvä? Jos alkaa epäillä itseään tuolla tavalla, niin kenties siihen on syytä, Vertappen lisäsi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.