Verottajalta varoitus 1,9 miljoonalle suomalaiselle: Älä jätä tätä maksua veronpalautuksen varaan

Kiinteistöveron eräpäivä on tänään maanantaina.

Liki 1,9 miljoonan suomalaisen kohdalla kuluva päivä merkitsee kiinteistöveron maksun eräpäivää. Verohallinnon mukaan kiinteistöveroa on maksettavana yhteensä 397 miljoonaa euroa.

Viime viikolla suuri osa suomalaisista tarkkaili tilinauhojaan, kun 1,8 miljoonan suomalaisen tileille kilahti veronpalautuksia yhteensä 843 miljoonan euron edestä – tosin, kaikilla summa ei näkynyt tilillä välittömästi palautuspäivänä 3. elokuuta.

Verohallinnon ylitarkastaja Juha Villman huomauttaa, että lähekkäin olevien palautuspäivän ja kiinteistöveron maksupäivän kohdalla kannattaa olla erityisen tarkkana:

– Jos asiakkaalla on nyt elokuussa sekä veronpalautuspäivä että kiinteistöveron eräpäivä, on hyvä huomata, että kiinteistöveroa ei kuitata automaattisesti maksetuksi veronpalautuksista. Vero pitää siis muistaa maksaa itse, Villman neuvoo.

Kiinteistöveron maksutiedot löytyvät OmaVerosta ja verotuspäätöksestä, Verohallinto tiedottaa.

Huijarit apajilla veronpalautusten kanssa

Verohallinto varoittaa veronpalautusten yhteydessä liikkeellä olevista huijausyrityksistä, joilla pyritään kalastelemaan ihmisten pankkitunnuksia. Huijaukset voivat tulla aidon oloisten viestien muodossa.

Verohallinnon ylitarkastaja Villmanin mukaan virasto ei koskaan ilmoita veronpalautuksista tekstiviestitse tai sähköpostitse.

− Tieto veronpalautuksesta on merkitty verotuspäätökselle, joka on OmaVerossa. Niille, joilla ei vielä ole käytössä sähköistä viranomaisasiointia, päätös on tullut kotiin postissa. Ei siis kannata klikkailla tekstiviesteissä tai sähköpostissa tulevia linkkejä − ne eivät ole Verohallinnolta, Villman sanoo tiedotteessa.

Villmanin mukaan OmaVeroon kannattaa mennä suoraan osoitteen vero.fi kautta tai kirjoittamalla selaimen osoiteriville osoitteen vero.fi/omavero. Googlen käytössä voi piileä taidokkaastikin hämäävä riski.

– Googlen hakutulossivun kautta ei kannata lähteä klikkailemaan, sillä internetissä on myös OmaVeroa muistuttavia huijaussivustoja. Asiakkaan pitää olla tarkkana, mihin pankkitunnuksiaan syöttää, Villman sanoo.

Elokuun jälkeen seuraavan kerran veronpalautuksia maksetaan 4. syyskuuta. Oman palautuspäivän näkee sekä OmaVerosta että verotuspäätöksestä.

– Jos veronpalautus ei näy tilillä heti aamulla, tilin saldo kannattaa tarkistaa uudestaan iltapäivän puolella. Jos rahat eivät sittenkään näy tilillä, veronpalautusten maksupäivä on voinut siirtyä. Oman tilanteen voi käydä tarkistamassa OmaVerosta, Villman kertoo Verohallinnon tiedotteessa.

Katso myös: Näin helsinkiläiset tuumivat veronpalautuksista:

1,8 miljoonaa suomalaista sai veronpalautuksia – näin kansalaiset reagoivat 5:33
Helsinkiläiset kertoivat tuntemuksiaan veronpalautuksista.

Lue myös:

    Uusimmat